Home
Blog
Bestemmingen
8x de mooiste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro

8x de mooiste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro

2 minuten leestijd
8x de mooiste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een stad waar romantische zonsondergangen gecombineerd worden met de hete Braziliaanse samba. Te midden daarvan mag je deze acht hotspots niet missen.

Rio is de tweede grootste stad van Brazilië en wordt onder andere geroemd om zijn wereldberoemde carnavalsoptocht. Ook de kleurrijke Copacabana en ’s werelds vrolijkste trap Escadaria Selarón zijn favorieten van velen in deze boeiende stad vol levensvreugde. Ondanks het duidelijke verschil tussen arm en rijk maken de locals hier elke dag feest en wordt de pracht van dit oord op alle fronten in ere gehouden. Dit zijn wat ons betreft acht parels van Rio de Janeiro die je met eigen ogen gezien wilt hebben:

1. Tijuca National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Outdoorliefhebbers halen hun hart op in dit uitgestrekte groene regenwoud. Tijuca National Park beslaat 8.300 hectare en is een van de grootste stedelijke regenwouden ter wereld. De flora en fauna zijn magisch. Zo vind je er meer dan 1600 plantensoorten en meer dan 350 verschillende soorten zoogdieren, vogels, amfibieën en reptielen. Trek je stevige stappers aan en hike een van de vele trails. Picknick in het groen en droom weg bij de verschillende watervallen. Avonturiers die zich graag verliezen in deltavliegen en rots klimmen gaan naar Pedra Bonita en Gávea. Daarnaast mag ook een bezoek aan dé eye-catcher van de stad niet ontbreken. Deze benoemen we bij punt twee.

2. Christus de Verlosser

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Carioca Hill, een sector binnen Tijuca National Park, is de thuisbasis van het standbeeld Christus de Verlosser. Beklim de Coracovado-top om deze iconische attractie op de gevoelige plaat vast te leggen. Jezus Christus, die op indrukwekkende hoogte met uitgestrekte armen uitkijkt over de stad wordt erkend als een van de zeven wereldwonderen. Een absolute must-see dus!

3. Ipanema Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wie naar Ipanema Beach gaat, krijgt een gave gouden kuststreek voorgeschoteld waarvandaan je prachtig zicht hebt op de nabijgelegen bergen. En dat niet alleen, ook het kobaltblauwe water en de Brazilianen zijn meer dan de moeite waard om je ogen goed de kost te geven. Ben je er op een zondag? Ga dan naar de lokale hippie-markt op het Praça General Osório.

4. Copacabana

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Uiteraard mag de Copacabana niet ontbreken in deze top acht. Rio’s hipste strand strekt zich uit over ongeveer vier kilometer en is onder andere de thuisbasis van sportfanaten. Zo pronken gebruinde spierbundels met hun lichamen en showen kids uit de favela hun voetbalkunsten. Bestel een caipirinha, geniet van verbluffende sunsets en proost op het goede leven!

5. Pão de Açúcar

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Pão de Açúcar, ook wel Sugar Loaf Mountain, steekt hoog boven Rio uit. In woonwijk Urca stap je in de kabelbaan voor een ritje naar Morro da Urca. Daar hop je over op een andere kabelbaan naar de top van Sugar Loaf. Door het glas heb je al een oogverblindend zicht over de stad. Waar nog een schepje bovenop gedaan wordt als je uitstapt op de top. Tip: ga voor een extra romantische sfeer met je lief rond zonsondergang.

6. Prainha

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Prainha is een afgelegen paradijs op aarde. Waar surfers hier de sterke golven trotseren, maken natuurliefhebbers mooie wandelingen door het zand. Het decor van glooiende heuvels en groen regenwoud maken het prachtplaatje compleet!

7. Jardim Botânico

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Midden in de drukte van de stad is de botanische tuin een serene plek om tot jezelf te komen. De tuinen werden aanvankelijk gecreëerd om specerijen uit andere regio's te acclimatiseren. Verspreid over meer dan 340 hectare geniet je nu echter van de vele orchideeën en zijn andere, meer dan 6.000 inheemse en exotische, soorten flora. Sluit je sowieso aan bij een themarondleiding, dat is een absoute aanrader!

8. Santa Marta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

We sluiten deze lijst met een van Rio’s bekendste en als veilig te boek staande favela’s: Santa Marta. Zo’n beetje alles waar Brazilië om bekend staat, vindt zijn oorsprong in sloppenwijken. Zo zijn de beste voetballers en danseressen er opgegroeid en komt het lekkerste eten van Rio eveneens uit de buurten die niet per se bekend staan om hun veiligheid. Een bezoek aan deze fleurige wijk met zijn evenzo fleurige mensen mag desondanks niet ontbreken. Let wel, doe dit nooit op eigen gelegenheid, maar áltijd met een georganiseerde tour.

Top reizen naar Rio de Janeiro

Reisorganisaties met reizen naar Rio de Janeiro

Meer blogs over Rio de Janeiro

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7