Home
Blog
Bestemmingen
Bucketlist: Carnaval vieren in Rio de Janeiro, Brazilië

Bucketlist: Carnaval vieren in Rio de Janeiro, Brazilië

op 18 november 2016
1 minuut leestijd
Bucketlist: Carnaval vieren in Rio de Janeiro, Brazilië

Carnaval in Rio de Janeiro, je móet het een keer meemaken in je leven. Hier geen hoempoe hoempoe muziek en rare carnavalspakken, maar sambamuziek en sexy bikini’s!

Rio de Janeiro (kortweg Rio) is de tweede grootste stad van Brazilië. Met onder andere het Copacabana strand en het gigantische jezusbeeld ‘Christus de Verlosser’ is er het hele jaar genoeg te zien. Maar elk jaar in de periode februari-maart is Rio extra populair, het is dan namelijk tijd voor het Braziliaanse Carnaval!

Grootste carnaval

Carnaval werd ooit door de Portugese kolonisten meegenomen naar Brazilië, waar het feest in de loop ter tijd steeds groter is geworden. Door invloeden uit onder meer Afrika werden de kostuums uitbundiger met meer kleuren en veren. Inmiddels heeft Rio het grootste carnaval ter wereld en wordt het elke jaar door mensen van over de hele wereld bezocht.

Samba dancer
Samba dancer

Christus Rio
Christus Rio
 
Carnaval Rio
Carnaval Rio

Parades

Het hoogtepunt van het carnaval zijn de parades in de ‘Sambodrome’. De parade is een grote competitie tussen de samboscholen uit de verschillende wijken van Rio en ze gooien dus alles in de strijd om te winnen! Aan beide kanten van deze 700 meter lange Sambodrome staan tribunes zodat je niks hoeft te missen van dit spektakel.

Wanneer?

Carnaval in Rio duurt officieel vier dagen maar er is ook al van alles te doen op de dagen voorafgaand aan het echte feest. De data zijn elk jaar anders maar over het algemeen dus ergens in februari of maart. Google voor vertrek even wanneer je er dit jaar moet zijn en zorg dat je je accomodatie op tijd boekt!

Top reizen naar Rio de Janeiro

Reisorganisaties met reizen naar Rio de Janeiro

Meer blogs over Rio de Janeiro

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7