Home
Blog
Bestemmingen
Aanbieding voor een rondreis Zuid-Afrika

Aanbieding voor een rondreis Zuid-Afrika

op 25 februari 2013
1 minuut leestijd
Aanbieding voor een rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika, dat onder andere grenst aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. Het land, dat nog niet eens zo heel lang geen apartheid meer kent, heeft een veelbewogen geschiedenis. Maar Zuid-Afrika is inmiddels een ideaal vakantieland: het heeft een warm, gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Bekijk deze geweldige aanbieding!

Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika, dat onder andere grenst aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. Het land, dat nog niet eens zo heel lang geen apartheid meer kent, heeft een veelbewogen geschiedenis. Het etnische erfgoed van Afrikaanse stammen als de Bosjesmannen en de Bantoe, Portugezen, Engelsen, Indiërs en Hollanders heeft het land zijn rijke cultuur, bijzondere tradities en de bijnaam ‘regenboognatie’ gegeven.

Zuid-Afrika is een ideaal vakantieland: het heeft een warm, gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Het landschap is prachtig: het binnenland bestaat uit hoogvlaktes en glooiende wijnlanden, met daaromheen ruige gebergtes en smalle kustvlakten. Zuid-Afrika is rijk aan flora en fauna. Het land heeft meer dan 20.000 verschillende soorten planten, zo’n 10 procent van alle soorten op aarde! U kunt hier tijdens een safari niet alleen de bekende ‘grote vijf’ (olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn) zien, maar ook andere indrukwekkende dieren, zoals hyena’s, giraffes, gnoes, impala’s en nijlpaarden.

De prachtige West-Kaap is een van de bekendste provincies van Zuid-Afrika, met als absoluut hoogtepunt het kosmopolitische Kaapstad, de mooiste stad van het land. Het gebied kent veel andere bekende bezienswaardigheden, zoals de Tafelberg, de wijngebieden, de weelderige Tuinroute en de beroemde Route 62. De Tuinroute leidt, behalve langs Zuid-Afrika’s mooiste stranden, onder andere naar het gezellige, koloniale Stellenbosch, dat gesticht is door een Nederlandse ontdekkingsreiziger.

Een bijzondere historie, prachtige landschappen en unieke flora en fauna: Zuid-Afrika heeft het allemaal! Maak kennis met dit prachtige land, en zijn vriendelijke inwoners en smakelijke culinaire cultuur met de typische ‘braai’ en lokale wijn. Als u op 21 maart vertrekt, krijgt u wel 400 euro korting! Ga met de beste reisleiders van SRC-Cultuurvakanties naar de regenboognatie en geniet van alles wat de West-Kaap te bieden heeft. Onze kundige reisleiders vertellen u daarbij gepassioneerd over de kunst, architectuur, (culinaire) cultuur en geschiedenis. SRC-Cultuurvakanties: dé specialist in het organiseren van culturele reizen wereldwijd.

Top reizen met SRC Reizen

Meer blogs over SRC Reizen

Beoordelingen van SRC Reizen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
6.6
Vervoer
8.3
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
6.3
Algemeen
7.2