Home
Blog
Bestemmingen
Net even anders door Zuid-Afrika: Top 3 must do’s

Net even anders door Zuid-Afrika: Top 3 must do’s

op 14 juli 2014
2 minuten leestijd
Net even anders door Zuid-Afrika: Top 3 must do’s

In Zuid-AFrika is veel te zien. Héél veel. Maar sommige dingen móet je nu eenmaal gezien hebben. Wij zetten er alvast 3 voor je op een rij!

Wat wil je echt gezien hebben tijdens je Zuid-Afrika rondreis? Er zijn zoveel hoogtepunten en er is zoveel te zien. We hebben daarom een top 3 ‘must do’s’ voor je samengesteld die je kunnen helpen bij het maken van keuzes. De highlights blijf je zien, maar wel met een andere insteek; door de ogen van een local, buiten de toeristenstroom om of dichtbij de dieren.

1. Kaapstad – township wandeling

In het veelzijdige Kaapstad zijn veel dingen te zien en doen. Stel daarom je dagprogramma goed samen en ontdek in een paar dagen de grootste highlights. Bezoek niet alleen de Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop. Maar ga ook pinguïns spotten op Boulders Beach of lekker eten in een restaurant aan het strand van Camps Bay.

Maak je bezoek aan Kaapstad compleet door met een local door de townships te wandelen. Townships zijn een belangrijk onderdeel van de Zuid-Afrikaanse maatschappij. Ze zijn gevormd in de tijd van de Apartheid, maar nog steeds leeft een groot deel van de bevolking in deze buitenwijken. De sfeer is bijzonder; armoede is zichtbaar, maar niet voelbaar. Opgewektheid, hoop, strijd en kracht straalt uit. Samen met de lokale gids beleef je te voet het echte leven en ontmoet je de mensen op straat. Je ziet de shacks, woningen van golfplaat en hout, drinkt een biertje in de shebeen (lokale pub) en bezoekt een traditionele genezer. Vaak wordt er ook een school of crèche bezocht of een lokaal project.

2. Kustlijn – kajak zeesafari

Eén van de mooiste kustwegen van Zuid-Afrika ligt tussen Kaapstad en Hermanus. Laat de snelweg links liggen en pak de R44. Over een kronkelende bergweg langs de oceaan tuf je op je gemak naar Hermanus. Neem de tijd want onderweg zijn er genoeg stops voor een mooie foto, kleine wandeling of picknick.

Deze voormalige vissersplaats is een gewilde plek voor toeristen en Zuid-Afrikanen zelf voor een weekendje weg. Inmiddels is het centrum uitgegroeid tot een gezellig havenstadje met verschillende restaurants en terrassen. Hermanus staat bekend om de walvissen die hier elk jaar de baai in zwemmen om te broeden. Vanaf de kant zijn deze al te spotten. Hoor je een hoorngeschal, ga dan snel naar de kustlijn, want dat betekent dat er walvissen gezien zijn. Ga nog iets verder en probeer deze kolossen te spotten, terwijl je langs de zuidelijkste kustlijn van het Afrikaanse continent peddelt. Onder begeleiding van een gids ga je per kajak naast de walvissen ook op zoek naar dolfijnen, pinguïns, zeeleeuwen en pelikanen. Het walvissenseizoen loopt van juli tot half november

3. Privé reservaat – wildlife spotten

Ben je op zoek naar een authentieke bushbeleving? Dan is het aan te raden je safari in te plannen in een privéreservaat aan de rand van het Krugerpark. Deze reservaten hebben een open verbinding met het Kruger, waardoor de dieren heen en weer kunnen lopen. De accommodatie is sfeervol en kleinschalig. Daarnaast zijn bij je verblijf ook een aantal wildactiviteiten inbegrepen.

Met een ervaren ranger speur je de bush af naar wild; te voet of in een open safari truck. De kans dat je veel wild ziet, is groot. Het gebied waar je verblijft heeft een relatief klein oppervlakte vergeleken met Kruger, waardoor de dieren makkelijker te spotten zijn. Je komt tot een paar meter (soms zelfs dichter bij) van het grote wild; een neushoorn naast je auto of een giraffe die voor je uit loopt. Een Afrikaanse maaltijd rond het knisperend kampvuur en een fonkelende sterrenhemel boven je maken je bushsafari compleet.

Deze reistips zijn geschreven door de reisspecialisten van Zuid-Afrika online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zij zijn zelf in het land geweest, adviseren uit eigen ervaring en helpen je graag verder bij het plannen van je individuele rondreis, waarin de belevenis en verrijking centraal staan.

Top reizen met Riksja Travel

Meer blogs over Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9