Home
Blog
Bestemmingen
5 must-do's in Zuid-Afrika

5 must-do's in Zuid-Afrika

op 3 november 2014
2 minuten leestijd
5 must-do's in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is zo'n land dat nog lang aan je blijft kleven als je het eenmaal hebt bezocht. Of het nu de mensen, de cultuur, het landschap of een combinatie hiervan is, er is iets met dit land dat er voor zorgt dat je terug wilt keren. Voor een ieder die een bezoek aan Zuid-Afrika wil brengen, volgen hier vijf must-do's.

Bezoek Soweto

Soweto, of South Western Townships, is een stadsdeel van Johannesburg en is de grootste township in het land met meer dan 1,2 miljoen mensen. In 1976 kwam Soweto voor het eerst wereldwijd onder de aandacht door de Soweto-opstand en de daaropvolgende protesten, waarin duizenden jonge studenten marcheerden en vele stierven of gewond raakten in het geweld. Ook was het ooit de thuisbasis van Nelson Mandela en het blijft een plek om bij stil te staan hoe Zuid-Afrika nog niet zo lang geleden is gevormd tot wat het nu is. Neem hier een rondleiding om meer kennis over de tumultueuze geschiedenis van Zuid-Afrika en het werk van de activisten tijdens de apartheid op te doen.

Op safari in het Kruger National Park

Het Kruger National Park is een van de grootste wildparken van Afrika en de belangrijkste bestemming voor safari's in Zuid-Afrika. Het bevat bijna 50 miljoen hectare aan grond waar leeuwen, olifanten, zebra's, giraffen, buffels en nog veel meer dieren vrij rondlopen. Het is een ongeloofelijke ervaring om hier dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien, en om 's nachts in diepste stilte naar de sterrenhemel te kijken. Je leert tijdens een safari niet alleen over de 'Big Five', maar ook over vele andere diersoorten die hier voorkomen.  

Blyde River Canyon en de Panorama Route

Misschien wel een van de mooist natuurgebieden op aarde is de Blyde River Canyon en de Panorama Route. Hier zie je de geologische schoonheid van Zuid-Afrika met prachtige uitzichten, ruisende watervallen, ineenstrengelde rivieren en een overvloed aan wildlife. Er wordt ook gezegd dat de Blyde River Canyon de grootste groene canyon ter wereld is. Je kunt dit gebied eenvoudig bereiken vanaf de westelijke grens van het Kruger National Park, met tal van mogelijkheden om te overnachten langs de Panorama Route. Bezoek je Kruger, breng dan ook zeker een bezoek aan dit gebied.

Het uitzicht vanaf de Tafelberg

De Tafelberg is het middelpunt van Kaapstad en biedt een adembenemend uitzicht vanuit vrijwel iedere hoek. Met een kabelbaan kun je de top bereiken, die een panoramisch uitzicht biedt over onder andere Lion's Head, Signall Hill, Robbeneiland en het stadscentrum. Voor meer actieve personen zijn er diverse wandelpaden naar boven, variërend van gemiddeld tot gevorerd. Een van de populairste uitzichten is vanaf Lion's Head, dat een uniek uitzicht biedt over de breedte van de Tafelberg, de 12 Apostelen en Devil's Peak. Maar waar je ook staat op de Tafelberg, het uitzicht is sowieso prachtig.

Het Kaapse Schiereiland

Hoe vaak maak je nou mee dat je Afrikaanse pinguïns ziet stoeien op het strand, je het zuidelijkste punt van het continent bezoekt en over enkele van de mooiste wegen van de wereld rijdt? Het kan op het Kaapse Schiereiland in slecht een paar uur tijd. Ook zul je er gezellige stadjes, bizondere stranden, prachtige baaien en andere fantastische vergezichten tegenkomen. Een rit over dit schiereiland geeft je de mogelijkheid om te stoppen bij plaatsen als Muizenberg Beach, Boulders Beach in Simon's Town, Cape Point en Kaap de Goede Hoop. Ook kun je je route beginnen of eindigen bij de prachtige Chapman's Peak Drive, een 9 kilometer lange strook tussen Noordhoek en Hout Bay.

Deze hotspots in Zuid-Afrika zelf bezoeken? Bekijk ons overzicht van rondreizen naar Zuid-Afrika en zorg er voor dat je genoeg foto's kunt maken!

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8