Home
Blog
Algemeen
Namaqualand, bloemenzee in Zuid-Afrika

Namaqualand, bloemenzee in Zuid-Afrika

op 20 januari 2015
1 minuut leestijd
Namaqualand, bloemenzee in Zuid-Afrika

Namaqualand is een gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika, met twee gezichten. Zomers is het er heet en dor, maar in de winter en het voorjaar verandert het in een grote bloemenzee.

Het is een zeldzaam gezicht in de Zuid-Afrikaanse regio: een tapijt van bloeiende helder oranje, gele en witte bloemen. De planten hebben hier speciale aanpassingen moeten ontwikkelen om te overleven in het ruige klimaat, waardoor een zeer boeiende flora is ontstaan. Om dit te beschermen is het Nationaal park Namakwa in 1999 opgericht. Het park ligt in de provincie Noord-Kaap, zo'n 500 kilometer boven Kaapstad. Na de laatste uitbreiding in 2008 heeft het een oppervlakte van 140.000 hectare.

Het noordelijke deel van het park is bergachtig, waarvan het hoogste punt op ongeveer 900 meter boven zeeniveau ligt. Het zuidelijke deel grenst aan de Atlantische Oceaan en is vlakker.

Het woord Namaqualand is de meervoudsvorm van Nama, een bushmanstam die momenteel nog vooral in Namibië voorkomt. Gedurende de 18e eeuw zijn de meeste Nama de Oranjerivier in hun vlucht van de blanke overheersing overgestoken.

Wil je Namaqualand bezoeken en de regenboog bloemen bewonderen, dan is het begin van de lente meestal de beste periode om dit te doen.

De eerste foto is gemaakt door: Cathy Withers-Clarke

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8