Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste stranden van Brazilië

De 10 mooiste stranden van Brazilië

3 minuten leestijd
De 10 mooiste stranden van Brazilië

Van hip, vol reuring tot compleet zen, de stranden van Brazilië got it all! Dit zijn de tien mooiste zandplekjes aan zee als je het ons vraagt.

Chillen aan zee is voor de meeste reizigers een onmisbaar ingrediënt tijdens een vakantie of grote reis. Het immense Brazilië kent, met maar liefst 8.000 kilometer aan kustlijn, dus genoeg geschikte strandopties. Wanneer je plannen hebt om af te reizen naar het land waar de samba op zijn heetst gedanst wordt, raden wij je aan om deze tien adembenemende stranden in je reisschema op te nemen.

1. Copacabana

copocabana
copocabana

Over een lengte van ongeveer vier kilometer pronken hipsters met hun afgetrainde bruine lichamen, dagen favela-kids elkaar uit met een voetbal, tutten homo’s en travestieten elkaar op, flaneren bikini-babes in de branding en aanschouwt de backpacker deze taferelen vanaf zijn strandhanddoek met een caipirinha in de hand. Hét strand van Rio de Janeiro, dat in de vorm van een halve maan aan zee schittert, is wellicht het meest bekende strand ter wereld. Excentriek overdag en ’s nachts beter te vermijden vanwege zijn duistere kanten. Je bent gewaarschuwd.

2. Lopes Mendes Beach

lopes mendes beach
lopes mendes beach

Op het eiland Ilha Grande, zo’n 130 kilometer ten zuidwesten van Rio, vind je meer dan 100 idyllische strandjes, waarvan Lopes Mendes Beach er één is. Vanuit de pier van Ilha Grande vaar je met een boot naar Praia Pouso, waarna het nog zo’n twintig minuten lopen is naar Lopes Mendes Beach. Na een redelijke klim up en down door het groen, ligt er een uitgestrekt strand op je te wachten met zand zo zacht als sneeuw. Wauw!

3. Praia Mole

praia mole
praia mole

In het zuiden van Brazilië ligt de gemeente Florianopolis, waarbinnen de gelijknamige stad ook wel liefelijk ‘Floripa’ wordt genoemd. Vanwege de gunstige ligging, harde wind en hoge golven is dit een waar paradijs voor kite- en windsurfers. Het gebied telt wel meer dan veertig stranden, waarvan Praia Mole één van de surf-hotspots is. Wanneer je wateractie wilt afwisselen met serieuze beenspier-oefeningen op het droge, hike dan ook zeker naar Lagoinha do Leste!

4. Praia do Madeiro

praia de madeiro
praia de madeiro

Praia do Madeiro is één van de mooiste stranden van het hippie-achtige Pipa aan de noordoostkust van Brazilië, zo’n 80 kilometer van Natal. Dromerige lagunes, hoge kliffen, ongerepte stranden, springende dolfijnen en relaxende schildpadden tekenen de omgeving. Ultiem ontspannen is het devies, maar ook avonturiers halen hier hun hart op. Wat denk je bijvoorbeeld van een sandboard ritje temidden van de zandduinen?

5. Praia do Sancho

praia de sancho
praia de sancho

Kristalhelder water en een rijk onderwaterleven zijn de kenmerken van eilandengroep Fernando de Noronha. Praia do Sancho is een paradijs op aarde waar je wél even wat moeite voor moet doen om er te komen. Een stevige wandeling met uitdagende trappen leiden je naar dit parelwitte strand dat afgewisseld wordt met ruige natuur en tientallen grote rotsblokken. De vele groen- en blauwtinten vormen een schilderachtige combinatie!

6. Galés

gales
gales

Het noordoostelijk gelegen Maragogi wordt ook wel gezien als het Braziliaanse Caribisch gebied. Prachtige koraalriffen en tropische stranden wisselen elkaar hier af, waarvan je Galés absoluut niet mag missen. Zie je jezelf ook al samen met je partner of vrienden een biertje drinken in het warme water, terwijl tropische vissen voorbij zwemmen? Proost!

7. Praia de Jericoacoara

praia de jericoacoara
praia de jericoacoara

Het afgelegen Praia de Jericoacoara is magisch en heeft een intiem karakter. Via onverharde paden dwars door de duinen arriveer je bij lagunes en een strand dat zo in een ansichtkaart past. Ook ’s nachts, met romantisch maanlicht, is deze plek betoverend!

8. Morro Branco

morro blanco
morro blanco

Dit strand, nabij het alom bekende Fortaleza, laat met zijn verschillende kleuren zand, rotsachtige, ruige en tegelijkertijd rustieke natuur een onvergetelijke indruk achter. Een uitdagende buggyrit door het losse zand mag je hier absoluut niet overslaan. Maak je riem goed vast, houd je lippen op elkaar en enjoy the ride!

9. Praia do Espelho

praia da aparecida
praia da aparecida

27 kilometer ten zuiden van Trancoso en veertien kilometer ten noorden van Caraíva ontspan je languit op een ligbed aan het zogenaamde ‘spiegelstrand’ Praia do Espelho. Beschermende offshore-riffen creëren kalm, transparant water, waarin de schoonheid van de plek reflecteert. De overvloed aan kokospalmen maken je tropische droom compleet.

10. Praia da Aparecida

santos
santos

Bloemenfluisteraars reizen af naar het gezellige Santos. De zes kilometer lange botanische tuin midden tussen zand en water is hier met zijn exotische flora een spectaculair juweel. Neem de heerlijke geuren diep in je op en neem deze mee naar Praia da Aparecida, één van de pittoreske strandjes van Santos. Fietsen en rolschaatsen is hier overigens een populaire bezigheid alvorens een verfrissende duik in zee genomen wordt. Doe je mee met de locals?

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7