Home
Blog
Reisadviezen
Backpacken in Peru: hoe zit het met de veiligheid?

Backpacken in Peru: hoe zit het met de veiligheid?

1 minuut leestijd
Backpacken in Peru: hoe zit het met de veiligheid?

Peru is een droom voor iedere backpacker. Te midden van waanzinnige natuur en kleurrijke locals beleef je de gaafste avonturen. Maar is het er ook veilig? Rondreis neemt je mee.

De Zuid-Amerikaanse parel die Peru heet, biedt volop afwisseling in natuur en bezienswaardigheden. Zo vind je er ruige oerwouden, besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte woestijnen en authentieke steden. De ruwheid van het land is prachtig. Toch is het raadzaam om op deze twee fronten extra op je hoede te zijn voor je eigen veiligheid. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

1. Houd waardevolle spullen in het vizier

Hoe lief en barmhartig de lokale bevolking ook is, Peru blijft een Latijns-Amerikaans oord waar je in sommige gebieden als ‘rijke' westerling opvalt. Neem ’s avonds liever een geregistreerde taxi dan een random tuktuk en houd bij het reizen per bus kostbaarheden uit het zicht. In slaap vallen met een telefoon of i-pad op schoot is dus géén goed idee.

2. Hike verantwoord

Machu Picchu is een van de hoogtepunten waar Peru om bekend staat. Er lopen tal van wandelroutes naar deze magische plek. Sowieso zijn er heel veel hike-mogelijkheden verspreid door het land. Waar je ook gaat, informeer jezelf goed en trek niet alleen door de ongerepte jungle en berggebieden. In het beste geval ga je op pad met een lokale gids die exact weet waar je extra hebt uit te kijken voor afgronden, hellingen of spannende dieren.

Pak licht, vertrouw op jezelf en backpacken in Peru wordt een ervaring voor het leven.

Top reizen naar Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Meer blogs over Peru

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4