Home
Blog
Opmerkelijk
Toren in Bahrein ziet eruit als een boor

Toren in Bahrein ziet eruit als een boor

op 27 juni 2015
1 minuut leestijd
Toren in Bahrein ziet eruit als een boor

In het eilandstaatje Bahrein, in de Perzische Golf, zijn ze een bijzondere toren aan het bouwen die eruit ziet al een gigantische boor.

De toren in de nieuwe Bahrein Bay zal een vijf-sterren hotel van de Wyndham Hotel Group gaan krijgen, dat ergens later dit jaar geopend zal worden. De 50 verdiepingen hoge toren heeft de naam "United Tower" gekregen en wordt ontwikkeld door Investment House in samenwerking met Ahmed Al Qaed Construction.

De United Tower wordt gebouwd in de Bahrein Bay, een $2.5 miljard project in de vorm van een kunstmatig eiland in de Arabische Golf, in de buurt van de stad Manama en op een kleine afstand van de Bahrain Financial Harbour. Wanneer deze baai klaar is, zal het plaats bieden voor kantoren en woningen en zowel gericht zijn op zakenreizigers als vakantiegangers. Behalve de Wyndham Hotel Group zullen andere luxe hotelketens als Four Seasons en JW Marriott hier gaan zitten, alsmede verschillende bedrijven en banken.

De uniek ontworpen toren stijgt van een achthoekige vloerplaat omhoog en draait tegen de klok in, en biedt eem 360 graden uitzicht over de baai. Het hotel zal 14 verdiepingen in beslag nemen en zal meer dan 260 ruime kamer hebben, variërend van 46 tot 120 vierkante meter. Verder zal het pand 20 verdiepingen hebben die gebruikt gaan worden voor commerciële kantoor-en winkelruimte.

Meer blogs