Jiuzhaigou

Jiuzhaigou

Verbluffend mooi natuurgebied

Het Jiuzhaigou National Park is een prachtig natuurgebied in de Chinese provincie Sichuan. Het park is beroemd om haar felblauwe meren, de prachtige watervallen en het adembenemend mooie berglandschap. Een onvergetelijke plek waar je de allermooiste wandeltochten kan maken.

Top reisorganisaties naar China

Top reisorganisaties naar China
Jiuzhaigou

Zo blauw als de meren in het Jiuzhaigou National Park zie je ze maar weinig. Het park is op z’n mooist in het najaar, als de bomen zijn getooid in herfstkleuren. Neem het kleine Pengfeng Village als uitvalsbasis en trek zeker 2 reisdagen uit om al het moois van dit bijzondere natuurpark te bewonderen.

Nuorilang Waterfall

Eén van de populairste bezienswaardigheden van het Juizhaigou National Park is de Nuorilang Waterfall. Deze sprookjesachtig mooie waterval is 32 meter breed en 25 meter hoog, en het water komt in tientallen kleine stroompjes naar beneden. Een prachtig plaatje, dat in elk seizoen de moeite waard is: zelfs in de winter, als het water is bevroren, ziet deze plek er adembenemend mooi uit. Het beste uitzicht heb je vanaf de weg die door de Szuzheng-vallei loopt.

Nuorilang,  Jiuzhaigou
Nuorilang, Jiuzhaigou

Nuorilang waterval in Jiuzhaigou
Nuorilang waterval in Jiuzhaigou

Five Flower Lake, Jiuzhaigou
Five Flower Lake, Jiuzhaigou

Five Flower Lake, Jiuzhaigou
Five Flower Lake, Jiuzhaigou

Five Flower Lake, Jiuzhaigou
Five Flower Lake, Jiuzhaigou

Five Flower Lake

Het Five Flower Lake wordt ook wel het kroonjuweel van het Jiuzhaigou National Park genoemd. En terecht, want het is prachtig om te zien. Het mineraalrijke water is glashelder en heeft een diepe, turquoise kleur. Maar wanneer de zon hoog aan de hemel staat dan zul je ook groene en gele kleuren kunnen onderscheiden. Er zijn een aantal platforms vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer en de omgeving, maar het kan er wel druk worden. Bezoek het meer daarom vroeg in de ochtend.

Mirror Lake

Mirror Lake dankt zijn naam aan het spiegelgladde, onafgebroken wateroppervlak. Op een heldere dag worden de omliggende bergen en bossen perfect gereflecteerd in het water, en dat maakt het een geliefde plek voor fotografen. De ochtend en laat in de middag zijn de beste momenten om het meer te bezoeken. Niet alleen is het licht op z’n mooist, er zijn dan ook stukken minder andere toeristen.

Mirror lake Jiuzhaigou
Mirror lake Jiuzhaigou

Zharú Temple,  Jiuzhaigou
Zharú Temple, Jiuzhaigou

Zharú Temple

Een bezoek aan het Jiuzhaigou National Park draait natuurlijk vooral om de natuurpracht, maar de Zharú Temple is het spirituele hoogtepunt van het park. Deze bijzondere Tibetaanse tempel is één van de eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt als je door het park rijdt. De bus stopt hier niet, maar vanaf de ticket office is het maar een klein stukje lopen.

Five-Coloured Pool

De Five-Coloured Pool wordt ook wel Jade Pool genoemd, en dankt zijn naam aan de vele felblauwe kleurschakeringen. Het meer is gemiddeld tussen de 6 en 7 meter diep, en het water is helder genoeg om de bodem en haar bewoners te kunnen zien. Het is één van de kleinere meren in het nationale park, maar vanwege zijn unieke schoonheid mag je dit stukje niet overslaan.

Five-Coloured Pool,  Jiuzhaigou
Five-Coloured Pool, Jiuzhaigou

Pearl Shoal Waterfall
Pearl Shoal Waterfall

Pearl Shoal Waterfall

Het blauwe water van het Five Flower Lake komt uit bij de Pearl Shoal Waterfall. Deze waterval heeft wel iets weg van de eerder genoemde Nuorilang Waterfall, want ook hier vloeit een brede waterstroom over een rotsachtige wand naar beneden. Je hebt het mooiste uitzicht als je het pad van Mirror Lake naar Panda Lake volgt. Vanaf een afstandje wordt bovendien meteen duidelijk hoe deze waterval aan haar naam komt: volgens de Chinezen lijkt namelijk net alsof er een sjaal van parels over de rand tuimelt.

Fairy Pond Scenic Area

Je moet er even voor reizen, maar als je de tijd hebt dan is een bezoek aan de Fairy Pond Scenic Area dat zeker waard. Dit bijzondere plekje ligt zo’n 49 kilometer buiten Pengfeng Village, en je bent zeker anderhalf uur onderweg om er te komen. Maar eenmaal op de plek van bestemming word je getrakteerd op een prachtige vallei die is opgebouwd uit talloze kalkstenen terrassen, gevuld met helder turquoise water. Misschien heb je wel eens plaatje van het Turkse Pamukkale gezien? De Fairy Pond Scenic Area in Jiuzhaigou is bijna net zo mooi.

Fairy Pond Scenic Area,  Jiuzhaigou
Fairy Pond Scenic Area, Jiuzhaigou

 Jiuzhaigou National Park
Jiuzhaigou National Park

Reizen naar Jiuzhaigou National Park — Hoe kom je er?

Het Jiuzhaigou National Park ligt in de provincie Sichuan, en is vanuit heel China goed te bereiken.

Als je de tijd hebt en aan een budget bent gebonden, dan kun je in Chengdu met de bus naar Jiuzhaigou reizen. Je doet ongeveer 10 uur over de rit die dwars door de bergen gaat, en onderweg wordt je regelmatig getrakteerd op prachtige uitzichten. 

Vanaf Chengdu kun je ook vliegen naar Jiuzhaigou Airport, want elke dag vliegen verschillende maatschappijen tussen de twee steden op en neer. Vanaf het vliegveld reis je vervolgens met de bus in 1,5 uur naar het park. Kom je vanuit Beijing of Shanghai, dan kun je ook direct vliegen naar Huanglong Airport. Dit vliegveld ligt ook op anderhalf uur reizen van het park.

In het park zelf kom je te voet een heel eind, maar voor de grote afstanden kun je de bus nemen. Met een dagkaart kun je onbeperkt in- en uitstappen.

Populaire reizen naar Jiuzhaigou

Blogs over Jiuzhaigou

· Redactie
Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur
Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou Valley in China.

Meer bezienswaardigheden in China

Alle bezienswaardigheden in China

China ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Jiuzhaigou ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis China.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
9,0

Een reis om nog een keer te doen.

China
Groepsrondreis met FOX Vakanties
12-02-2017

De grote steden zoal Honkong, Beeing, waren zeer indrukwekkend, de muur, de Terracotta leger Keizerlijk paleis.
De fietstocht door de rijstvelden, schitterend ,te veel om op te noemen
De vriendelijkheid van de mensen zoveel diversiteit heeft het land.
Het heeft zo'n indruk gemaakt ,dat ik mijn ogen maar hoef te sluiten en ik beleef de hele reis weer
Ook de reisleider heeft daar natuurlijk aan mee gewerkt . Een pracht groep het klikte, wat natuurlijk de reis ook nog mooier maakt. Zou het zo weer op nieuw willen beleven.

J Hogendorp
Gereisd met partner in May 2013
8,8

Fascinerende rondreis door China met zeer deskundige reisleiding. Reden genoeg om met Kras het 'rondreizen' voort te zetten!

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Alle bekende hoogtepunten en steden aan de oostkust en omgeving en binnenland bezocht. De reisleiding had een zeer grote meerwaarde bij deze reis. Zeer informatief over een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De reis vond voornamelijk plaats in de urbanisatie van China, ik zou een volgende keer voor een reis met meer natuur kiezen en geweldige landschappen ontdekken en dan voornamelijk in de richting van zuid- en oostelijk China.
Inmiddels met Kras rondreis door Afrika/Namibië gedaan en nu staat zuid-Amerika op de lijst met Kras!

Bert Meijer
Gereisd met partner in October 2012
8,6

Cultuurshock :)

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

Zoveel gezien en gedaan, in 21 dagen in een wervelwind door China heen
mooie tuinen, de grote steden, boottochten. Uiteraard de muur wat een klim was dat.
dan een persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel het terracotta leger... prachtig!

M LIEFTINK
Gereisd met partner in October 2015
8,2

Waanzinnige rollercoaster

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
15-01-2017

Van Beijing naar Hong Kong, groepsrondreis. Slaaptrein, hoge snelheidstrein, binnenlandse vlucht,, boottocht over de river ferry naar Hong Kong noem het maar op. Zeer afwisselend en een hele goede indruk van het land van de natuur,cultuur enz. Zowel het oude als het nieuwe China en een top gids.

J Mooij
Gereisd met partner in August 2015
7,8

Mooie rondreis door China

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

heel veel cultuur en natuur en grote steden gezien
zeer mooie reis

Henk Mulder
Gereisd met partner in April 2016

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar China