Home
Blog
Bestemmingen
Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur

Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur

op 30 augustus 2013
1 minuut leestijd
Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur

Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou Valley in China.

De vallei van Jiuzhaigou ligt in het noordwesten van de provincie Sichuan, in de Tibetaans Autonome Prefectuur Aba, op 330 km van Chengdu. De dichtstbijzijnde luchthaven is Jiuzhai Huanglong Airport, op 80 kilometer afstand. De vallei omvat 720 vierkante kilometer pracht, en daarnaast is er een bufferzone van nog eens 400 tot 600 vierkante kilometer. Het laagste punt is bij het begin van het Shuzhengdal op 1.998 meter hoogte en het hoogste punt is de top van de Ganzigonggaiberg aan het einde van het Zechawadal, op een hoogte van 4.764 meter. Dromerige landschappen, betoverende blauwe meren, hypnotiserende bossen, watervallen op meerdere niveaus en besneeuwde bergtoppen: de Jiuzhaigou Valley heeft alle ingredienten van een paradijs in zich.

Panda

Nog geen genoeg van de prachtige natuur? Vergaap je dan aan rijkelijke flora & fauna. Niet alleen biedt Jiuzhaigou Valley een weldaad aan planten, ook omring je jezelf met tientallen vogelsoorten die je nergens anders aantreft, en de meest bijzonder (en overigens: beschermde) diersoorten. De absolute nummer 1: de grote panda. Jiuzhaigou Valley heeft het allemaal!

Top reizen naar Jiuzhaigou

Reisorganisaties met reizen naar Jiuzhaigou

Meer blogs over Jiuzhaigou

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4