Yangtze rivier

Yangtze rivier

Cruise door ongekend mooi China

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis zelf. Het is een gezegde dat vooral van toepassing is op de reizen over de Yangtze Rivier. Een riviercruise over deze indrukwekkende rivier is met haar majestueuze ravijnen en uitzichten een onvergetelijk avontuur.

Top reisorganisaties naar China

Top reisorganisaties naar China
Yangtze rivier

De Yangtze Rivier is de langste rivier van China, en na de Nijl en de Amazone de langste ter wereld. De rivier begint in het Tibetaanse hoogland en eindigt ruim 6000 kilometer verderop in de Grote Oceaan, ten noorden van Shanghai. Het is een belangrijke vervoersslagader, maar ook een bijzondere plek om het even rustig aan te doen, en aan boord te gaan van een riviercruise.

Cruise over de Yangtze rivier

De Yangtze rivier is meer dan 6000 kilometer lang, maar de meeste riviercruises gaan over het stuk tussen de steden Chongqing en Yinchang. Dat kan in beide richtingen, al kiezen verreweg de meeste reizigers voor een start in Chongqing. Cruises zijn er voor elke portemonnee en variëren in lengte: De meeste cruises duren 3 à 4 dagen, maar het is ook mogelijk om meer dan 10 dagen op de rivier door te brengen.

Kies je voor een super deluxe cruiseschip, dan wordt je flink in de watten gelegd. Er wordt gestopt bij de bekendste bezienswaardigheden en je hut is van alle gemakken voorzien. Daarnaast is er ook genoeg te doen aan boord zelf, dus je hoeft niet bang te zijn om je te vervelen. De reguliere toeristenboten zijn een stuk minder op de westerse reiziger gericht, maar ook hier zijn hutten voorzien van airco en een eigen badkamer. Let wel op tijdens het boeken van je cruise, niet alle boten stoppen tussendoor bij de bezienswaardigheden langs de oever. Tot slot kun je ook een reguliere passagiersferry nemen. Deze boot vaart echter ook ’s nachts waardoor je niets meekrijgt van de mooie landschappen, en zal onderweg niet stoppen op bijzondere plekjes.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Drieklovendam

Het spektakelstuk van de Yangtze Rivier is de enorme Drieklovendam: de grootste stuwdam ter wereld. Deze immense waterkrachtcentrale is omstreden, omdat de bouw veel milieuproblemen, geologische problemen en economische problemen heeft gebracht. Zo wordt achter de dam een enorm stuwmeer aangelegd dat meerdere steden, archeologische vindplaatsen en schilderachtige landschappen zal opslokken.

Maar toch blijft de dam een indrukwekkend stukje techniek. Dankzij twee sluizen kunnen schepen door middel van vijf trappen zo’n 180 meter omhoog worden getild, en jaarlijks wordt hier bijna 100 miljard kilowattuur aan stroom opgewekt: dat is evenveel als 50 miljoen ton kolen en genoeg om Nederland een jaar lang van stroom te voorzien. Niet alle cruiseschepen zullen echter langs de dam komen, dus als je dit bijzondere staaltje architectuur wil bewonderen dan is het raadzaam om dat vooraf te controleren.

Wu Gorge

De Drieklovendam is vernoemd naar de drie kloven die zijn gelegen op het stuk tussen Wanzhou en Yichang: de Qutang Gorge (kloof), Wu Gorge en Xiling Gorge. Wu Gorge wordt door vele reizigers bestempeld als de mooiste van de drie. Deze diepe kloof is maar liefst 40 kilometer lang en wordt geliefd om haar groene voorkomen en hoge bergtoppen. De rivier wordt aan beide kanten geflankeerd door 6 pieken, waardoor er maar weinig daglicht doorkomt. Het gevolg is dat Wu Gorge vrijwel altijd gaat gehuld in een mystieke nevel, die dit stuk een sprookjesachtig voorkomen geeft.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Three Little Gorges

Three Little Gorges is de naam van de drie kleinere kloven die ter hoogte van het stadje Wushan liggen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze kloven een stuk minder groots, maar menig reiziger verkiest het prachtige landschap van Three Little Gorges boven dat van hun hun buren. Veel cruiseschepen maken hier een lange stop, zodat je de kans krijgt om met een kleiner bootje de omgeving te ontdekken.

Tempels

Langs de route zul je langs verschillende tempelcomplexen komen, de een nog spectaculairder dan de ander. White Emperor City, of BaidiCheng, is een eeuwenoud tempelcomplex aan het begin van de Qutan Gorge. Vanwege het stijgende waterpeil ligt een deel van het oorspronkelijke complex onder water, maar het blijft een schilderachtig plaatje. Andere bezienswaardigheden zijn Shibaozhai, een houten pagode van 56 meter hoog, en de Zhang Fei Tempel, die vanwege de komst van het stuwmeer een andere plek langs de rivier heeft gekregen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hanging Coffins

De hangende doodskisten zijn zonder twijfel de meest mysterieuze bezienswaardigheid langs de Yangtze Rivier. In de gehele regio zijn op verschillende plekken doodskisten te zien die op grote hoogte in een grot zijn verstopt. Volgens de legendes was dit het werk de Pu, een bevolkingsgroep die 2000 jaar geleden in dit gebied woonde.

Een Yangtze Rivier cruise — Hoe regel je dat?

Om aan boord te komen van een riviercruise over de Yangtze Rivier moet je natuurlijk eerst in China geraken. Van Amsterdam naar Beijing of Shanghai is het ongeveer 12 uur vliegen, en als je goed zoekt kan je al vanaf € 550 heen en weer. Vervolgens kun je een binnenlandse vlucht naar Chongqing of Yichang nemen.

Eenmaal daar is het vrij makkelijk om ter plaatse een bootticket te regelen. Hotels, hostels en reisbureau’s kunnen een ticket voor de luxe of toeristencruise regelen. Doe je het liever zelf? Tickets voor de toeristencruise en voor de simpele passagiersferry zijn ook te koop in de haven.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Populaire reizen naar Yangtze rivier

Meer bezienswaardigheden in China

Alle bezienswaardigheden in China

China ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Yangtze rivier ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis China.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
9,0

Een reis om nog een keer te doen.

China
Groepsrondreis met FOX Vakanties
12-02-2017

De grote steden zoal Honkong, Beeing, waren zeer indrukwekkend, de muur, de Terracotta leger Keizerlijk paleis.
De fietstocht door de rijstvelden, schitterend ,te veel om op te noemen
De vriendelijkheid van de mensen zoveel diversiteit heeft het land.
Het heeft zo'n indruk gemaakt ,dat ik mijn ogen maar hoef te sluiten en ik beleef de hele reis weer
Ook de reisleider heeft daar natuurlijk aan mee gewerkt . Een pracht groep het klikte, wat natuurlijk de reis ook nog mooier maakt. Zou het zo weer op nieuw willen beleven.

J Hogendorp
Gereisd met partner in May 2013
8,8

Fascinerende rondreis door China met zeer deskundige reisleiding. Reden genoeg om met Kras het 'rondreizen' voort te zetten!

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Alle bekende hoogtepunten en steden aan de oostkust en omgeving en binnenland bezocht. De reisleiding had een zeer grote meerwaarde bij deze reis. Zeer informatief over een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De reis vond voornamelijk plaats in de urbanisatie van China, ik zou een volgende keer voor een reis met meer natuur kiezen en geweldige landschappen ontdekken en dan voornamelijk in de richting van zuid- en oostelijk China.
Inmiddels met Kras rondreis door Afrika/Namibië gedaan en nu staat zuid-Amerika op de lijst met Kras!

Bert Meijer
Gereisd met partner in October 2012
8,6

Cultuurshock :)

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

Zoveel gezien en gedaan, in 21 dagen in een wervelwind door China heen
mooie tuinen, de grote steden, boottochten. Uiteraard de muur wat een klim was dat.
dan een persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel het terracotta leger... prachtig!

M LIEFTINK
Gereisd met partner in October 2015
8,2

Waanzinnige rollercoaster

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
15-01-2017

Van Beijing naar Hong Kong, groepsrondreis. Slaaptrein, hoge snelheidstrein, binnenlandse vlucht,, boottocht over de river ferry naar Hong Kong noem het maar op. Zeer afwisselend en een hele goede indruk van het land van de natuur,cultuur enz. Zowel het oude als het nieuwe China en een top gids.

J Mooij
Gereisd met partner in August 2015
7,8

Mooie rondreis door China

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

heel veel cultuur en natuur en grote steden gezien
zeer mooie reis

Henk Mulder
Gereisd met partner in April 2016

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar China