Home
Blog
Bestemmingen
De vijf mooiste duikplekken in de Filipijnen

De vijf mooiste duikplekken in de Filipijnen

1 minuut leestijd
De vijf mooiste duikplekken in de Filipijnen

Wie aan de Filipijnen denkt ziet prachtige stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee voor zich. Kan het nog mooier? Ja! Ontdek de onderwaterwereld van de Filipijnen op deze mooie duikplekken.

Met meer dan 7.100 eilanden heb je in de Filipijnen talloze mogelijkheden voor jouw volgende (of misschien wel eerste) duikavontuur. Voor beginners is duiken in de Filipijnen ideaal, want je kan vaak gewoon vanaf het strand de zee in lopen en de mooiste duiken maken. Maar ook gevorderde duikers halen hun hart op met de vele scheepswrakken en natuurlijk de legendarische thresher sharks. Wij selecteerden de mooiste duikspots in de Filipijnen.

1. Apo Reef & Coron

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vlieg naar Coron en ontdek vanaf hier het mooie Apo Reef. Je vindt hier ‘s werelds beste wreck dive sides en het indrukwekkende Barracuda meer. Check zeker de scheepswrakken Iraku Maru, 7 Islands Reef en Okikawa Maru. Houd er wel rekening mee dat niet alle wrakken met een PADI Open Water te bekijken zijn. Mooie reden om meteen je Advanced te halen? De veelal Japanse oorlogsschepen maken de uitgave goed!

2. Malapascua

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Fan van grote vissen? Dan is Malapascua jouw duikspot! Je komt hier de legendarische thresher shark tegen, die op maar weinig plekken ter wereld te zien is. Het leuke aan Malapascua is dat het een prachtig eiland is en een geweldige duikspot, maar nog steeds relatief onontdekt gebied. Ook vind je er roggen, prachtig koraalrif en eveneens scheepswrakken hier en daar. De beste dive site om thresher sharks te spotten is Monad Shoal (het hele jaar door).

3. Palawan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De provincie Palawan is niet alleen uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld, maar huisvest ook een aantal schitterende duikplekken, zoals Puerto Princesa, El Nido, Coron Island en Tubbataha Reef. Houd wel rekening met het regenseizoen hier tussen juni en december, dan is duiken minder geslaagd. Puerto Princesa en El Nido zijn vooral uitstekende plekken voor beginnende duikers. Het Tubbataha Reef is een UNESCO World Heritage Site en alleen van maart tot juni te bezoeken, maar met een visibility van 40 meter zeer de moeite waard!

4. Dumaguete & Apo Island

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Turtle alert! Op duikplekken Masaplod North en The Chapel (Apo Island) is het bijna lastig om geen schildpad te spotten. Bij San Miguel Tires maak je de mooiste nachtduik, terwijl Bonnet’s Corner en Mainit ideaal zijn om tonijn, inktvis, octopus, stingrays en meer te zien. Fijn is dat Dumaguete een eigen vliegveld heeft, en dus goed en snel te bereiken is vanaf Cebu en Manilla. Ready, buddy?

5. Siquijor

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze plek is gemaakt voor onderwaterfotografie! Siquijor barst van de coral walls en is ook uitermate geschikt voor avonturiers die een nachtduik willen maken. Er zijn totaal 23 duikspots rondom het kleine eiland te vinden, wat Siquijor een van de beste duikplekken van de Filipijnen maakt. Bovendien ontglipt dit eiland het regenseizoen, waardoor je er het hele jaar door terecht kunt.

Reisorganisaties met reizen naar Filipijnen

Meer blogs over Filipijnen

Beoordelingen van Filipijnen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
6.7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
7.1