Home
Blog
Bestemmingen
Donsol in de Filipijnen: zwemmen met walvishaaien

Donsol in de Filipijnen: zwemmen met walvishaaien

1 minuut leestijd
Donsol in de Filipijnen: zwemmen met walvishaaien

Het is de droom van vele reizigers: zwemmen met walvishaaien. Er zijn slechts een aantal plekken op aarde waar dat mogelijk is en Donsol in de Filipijnen is er daar één van.

Donsol is een klein dorpje op Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen. Het dorpje is bij toeristen onder andere populair door de Mayon vulkaan, maar de meeste toeristen komen hier om te zwemmen met walvishaaien.

Walvishaaien

Walvishaaien zijn de grootste haaien (en vissen) ter wereld. De gemiddelde walvishaai is zo’n acht meter lang maar er zijn ook exemplaren van maar liefst vijftien meter! Klinkt eng maar deze haaien eten alleen plankton en kleine visjes. Doordat rond Donsol veel plankton te vinden is van december tot mei, zijn er in die periode veel walvishaaien aanwezig.

Donsol
Donsol

whale shark
whale shark

Mayon
Mayon
 

Snorkelen en duiken

In Donsol draait alles om de walvishaaien en een tourtje boeken is dus makkelijk. Om de walvishaaien te beschermen zijn er allerlei regels. Zo moet je minimaal een aantal meter afstand houden en mag je alleen snorkelen (en dus niet duiken) met de walvishaaien. Als je wel graag wil duiken kan dat ook in de buurt van Donsol, in de ‘Manta Bowl’. Grote kans dat je daar ook een aantal mantaroggen spot!

Mt Mayon

De Mayon vulkaan wordt ook wel de meest perfect gevormde vulkaan genoemd. Je kan deze perfecte kegelvormige vulkaan vanaf overal in de omgeving van Donsol zien. Mayon is overigens nog behoorlijk actief en uitbarstingen komen dus regelmatig voor. De laatste was in september 2014. 

Reisorganisaties met reizen naar Filipijnen

Meer blogs over Filipijnen

Beoordelingen van Filipijnen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
6.7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
7.1