Home
Blog
Bestemmingen
Perhentian eilanden: héérlijke bounty-eilanden in Maleisië

Perhentian eilanden: héérlijke bounty-eilanden in Maleisië

Perhentian eilanden: héérlijke bounty-eilanden in Maleisië

Als Maleisië een droombestemming is, dan zijn de Perhentian eilanden een droom die uitkomt. Hier wil je heen!

In het noordoosten van Maleisië (het schiereiland, niet Borneo) liggen twee bounty-eilanden voor de kust. Voor zover de stranden van ‘mainland’ Maleisië niet bounty te noemen zijn natuurlijk! Maar de Perhentian Islands spannen de kroon! Het paradijs bestaat, en het is er niet duur.

Perhentian Kecil en Perhentian Besar

Hoewel ‘de Perhetian’s’ wel lekker bekt, hebben de eilanden ook een eigen naam. Die luidt: Perhentian Kecil voor de een en Perhentian Besar voor de ander. Beide eilandjes hebben mooie stranden, blauwe zee en wuivende palmbomen. Je kan er prachtig snorkelen tussen tropische vissen of gewoon heerlijk relaxen op een strandbedje.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Allround eilanden

Of je nu gaat backpacken in je eentje, met vrienden of rondreist met partner of gezin: de Perhentian’s hebben voor ieder wat wils. Er zijn accommodaties in elk budget, en iedereen kan deze eilanden waarderen. What’s not to like?

Perhentian Besar

Perhentian Besar is het grootste eiland van de twee. Je vindt hier de wat meer luxe accommodaties en resorts. De meeste hotels bevinden zich aan het uitgestrekte Main Beach en de kleinere baai Teluk Dalam. Op Perhentian Besar kom je gegarandeerd tot rust. Dit eiland is ook perfect voor een duikcursus. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Perhentian Kecil

Liever wat leven in de brouwerij? Dan is Perhentian Kecil jouw eiland. De accommodaties zijn hier goedkoper (en simpeler) en de kustlijn telt talloze cafe’s waar je terecht kan voor een biertje of zelfs dansje. Toch heeft ook dit eiland genoeg verlaten strandjes en baaitjes, die je het beste ontdekt per kajak. De mooiste stranden van Kecil zijn Long Beach, Coral Bay en Teluk Kerma. De onderwaterwereld is hier net zo bijzonder als op Besar!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vlieg je waarschijnlijk op hoofdstad Kuala Lumpur. Vanuit deze stad is het zo’n zes uur rijden naar havenstadje Kuala Besut. Hier gaan meerdere keren per dag boten naar de Perhentian eilanden, maar zoals het Azië betaamt is de frequentie afhankelijk van het weer en de drukte. De boottocht zelf duurt circa 40 minuten. Je wordt vaak zo dicht mogelijk bij je accommodatie afgezet. 

Wil je naar beide eilanden? Dan kan je een watertaxi pakken, die je op de meeste stranden wel vindt. Overdag betaal je niet meer dan een paar euro. 

Beste reistijd Perhentian eilanden

De beste reistijd voor de Perhentian Eilanden is van april tot oktober. De temperaturen lopen dan op tot 30 graden Celsius. Er valt in deze periode ook niet veel regen. Als je wilt snorkelen of duiken is dit ook dé periode om te gaan, want het water is dan mooi helder. Het regenseizoen in dit deel van Maleisië loopt van eind oktober tot maart. Dan is het op de Perhentian eilanden erg rustig óf je kunt zelfs helemaal niet op de eilanden komen.

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2