Home
Blog
Bestemmingen
Planning en route voor een Maleisië rondreis van 3 weken

Planning en route voor een Maleisië rondreis van 3 weken

op 26 september 2018
2 minuten leestijd
Planning en route voor een Maleisië rondreis van 3 weken

Maleisië is een heerlijk land om een paar weken rond te reizen. Tijdens een rondreis van drie weken kom je langs mooie stranden, afwisselende natuur en de wereldstad Kuala Lumpur. Ben jij je rondreis naar Maleisië aan het plannen? Dit is de ideale route!

Maleisië bestaat uit het vaste land Maleisië, wat eilanden en een deel van Borneo. Als je gedurende drie weken een ontspannende rondreis door Maleisië wil maken, is het beter om een van de twee delen te kiezen. Wil je afwisseling? Kies dan voor een rondreis over het vasteland van Maleisië en bewaar Borneo voor je volgende reis!

Kuala Lumpur

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kuala Lumpur, of KL, is de hoofdstad van Maleisië en is een ideaal beginpunt van je reis. Vanaf Amsterdam vlieg je in twaalf uur rechtstreeks naar deze wereldstad. Door de lange reis, het tijdsverschil en de hitte zal je waarschijnlijk even moeten bijkomen. Plan dan ook een dag of twee in om deze stad te bekijken. Bezoek de Petronas Towers, ga shoppen en eten in Chinatown en drink een drankje op een rooftop met uitzicht over de stad.

Perhentian Islands

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Na een paar dagen sightseeing in KL is het tijd voor ontspanning! En dat kan heel goed op de Perhentian Islands, aan de oostkust van Maleisië. Het is even een stukje vliegen en varen maar daarna hoef je helemaal niks meer. Ga naar Perhentian Kecil als je op zoek bent naar een backpackerssfeer en kies voor het grotere eiland Perhentian Besar als je meer luxe wil. Beide eilanden zijn ideaal om te relaxen, zonnen, snorkelen en naar de zonsondergang te kijken. Hier krijg je meteen een echt vakantiegevoel!

Taman Negara

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Na een paar dagen chillen is het weer tijd voor wat meer actie. Reis door naar het oudste tropische regenwoud ter wereld; Taman Negara. Je kan verschillende wandelingen maken door dit gebied, van een paar uur tot een paar dagen. Sla hier zeker de ‘Canopy Walk’ niet over. Dit is een lange loopbrug op zo’n 45 meter hoogte, waarover je door de toppen van de bomen loopt. Je kan ook een boottocht maken over de mooie rivieren die door het regenwoud lopen. Met een beetje geluk spot je zelfs nog wildlife!

Cameron Highlands

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Cameron Highlands vormen het koele hart van Maleisië. Door de hogere ligging van dit gebied is het er veel koeler dan in de rest van het land en hangt er dus een ander klimaat. Daardoor worden hier o.a. veel aardbeien en thee verbouwd. Vooral de theevelden zijn een echte bezienswaardigheid. Je kan zelf op pad gaan of een tourtje boeken die je langs alle bezienswaardigheden rijdt.

Langkawi

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voor de laatste dagen van je tijd in Maleisië is het fijn om even weer de warmte en het strand op te zoeken. Reis daarom door naar het eiland Langkawi, aan de westkust. Er hangt een relaxte sfeer op dit eiland dus je kan je hier prima een aantal dagen vermaken met chillen op het strand. Of ga een dagje eilandhoppen langs de mooie eilandjes in de omgeving. En ‘s avonds is de avondmarkt de plek waar je moet zijn voor de lekkerste gerechten uit verschillende culturen.

Vanuit Langkawi kun je weer terugreizen naar Kuala Lumpur, om vanuit daar weer naar Nederland te vliegen.

Beste reistijd

Het klimaat in Maleisië verschilt per regio. Maar als je deze route wil afleggen, dan is de beste reistijd tussen april en september. Als je buiten deze maanden reist heb je namelijk het risico dat je niet naar de Perhentian Islands kan. Aan de oostkust is het dan regenseizoen en varen boten niet en is veel accommodatie gesloten. Hou er ook rekening mee dat het in de Cameron Highlights een stuk frisser is dan aan de kust en in de stad. Pak dus zowel je bikini als regenjas in!

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2