Home
Blog
Bestemmingen
Tioman: Het mooiste eiland van Maleisië

Tioman: Het mooiste eiland van Maleisië

1 minuut leestijd
Tioman: Het mooiste eiland van Maleisië

Het was een close call met de Perhentian’s, maar na uitgebreid onderzoek verklaren we Tioman tot mooiste Maleisische eiland! Mee eens?

Zeg je Maleisië, dan zeg je Expeditie Robinson-waardige bountyeilanden met wuivende palmbomen en intensgroene bananenbomen, een turquoise zee met de meest tropische vissen en koraal en een wit tot geelgoud zandstrand vanaf waar je de zon iedere avond langzaam in de zee ziet zakken terwijl je nipt aan een koud biertje. Of niet? En die droom kun je dus het beste waar maken op het Maleisische eiland Tioman!

Stranden

Aan mooie stranden geen gebrek op Tioman. Daarvoor zijn we er immers ;-). Salang Beach is een prima optie voor de allround reiziger. Het is een goede combinatie van gezellige restaurantjes, genoeg accommodatiekeuze en rust. Wil je nog meer stilte? Ga dan naar Panuba of Juara Beach. De ‘hoofdstad’ van Tioman is Tekek, maar heeft niet echt een strand. Andere goede optie voor gezelschapszoekers is ABC. Chil backpackersstrandje inclusief hangmatten!

Island Tioman
Island Tioman

Malaysia island
Malaysia island

Tioman
Tioman

Tioman, Maleisië
Tioman, Maleisië

Ligging

Tioman ligt voor de zuidoostkust van het Maleisische schiereiland. Het is ongeveer twee uur varen vanaf Mersing (prima backpackerssfeertje trouwens), maar je kunt ook het vliegtuig pakken vanaf Singapore. Wil je je verplaatsen op het eiland zelf? Dan kun je het beste een boot pakken. Een round the island-tour is een fijne tip: zo zie je het hele eiland en kun je daarna zelf kiezen waar je even wilt blijven. Enjoy!

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2