Home
Blog
Bestemmingen
Nationaal park Tortuguero: Costa Rica op zijn mooist

Nationaal park Tortuguero: Costa Rica op zijn mooist

1 minuut leestijd
Nationaal park Tortuguero: Costa Rica op zijn mooist

Costa Rica betekent ‘rijke kust’ en dat is precies waar nationaal park Tortuguero voor staat: verlaten stranden, rivieren en oerwoud, vol met wildlife!

Aan de noordoostkust van Costa Rica vind je nationaal park Tortuguero, dat sinds 1960 beschermd gebied is (en sinds 1975 een nationaal park). Tortuguero is bijna 800 vierkante kilometer groot en ligt in de provincie Limón, aan de Caribische Zee. Hierdoor vind je er niet alleen jungle en rivieren, maar ook de mooiste stranden.

Natuurpark tussen oceaan en land

Hoewel Tortuguero een nationaal park is, en niet een marine reserve, kun je het gebied het beste verkennen per boot (of kano). Vanaf het strand lopen namelijk talloze grotere en kleine riviertjes richting de binnenlanden van Costa Rica. Dit gebied ‘tussen oceaan en land’ is Tortuguero. De rivieren zijn ontstaan door een combinatie van zandbanken en tegelijkertijd hevige regenval. Tortuguero is het natste park van Costa Rica: het regent er elke dag wel. Dit zorgt voor meren, moerassen en mangroves.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Broedplaats voor schildpadden

Het zal je niet verbazen dat het vochtige, tropische Tortuguero barst van de dieren. Naast watervogels, krokodillen, apen en zelfs panters, komen ook zeeschildpadden veel in het gebied voor. Ter info: Tortuguero betekent zelfs ‘land van de schildpad’. Elk jaar komen er zo’n 30.000(!) schildpadden naar Tortuguero om daar hun eieren te leggen. In april en mei kun je dit spectakel als toerist het beste (‘s nachts) aanschouwen. Het is verplicht dit onder begeleiding van een gids te doen. In het najaar komen de eieren uit.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9