Home
Blog
Bestemmingen
Blue Lagoon: Laos op zijn paradijselijkst

Blue Lagoon: Laos op zijn paradijselijkst

op 22 februari 2016
1 minuut leestijd
Blue Lagoon: Laos op zijn paradijselijkst

Eén van dé bezienswaardigheden van Laos is de zogeheten Blue Lagoon, een minuscuul meertje met knalblauw water in de heuvels vlakbij Vang Vieng.

De meeste backpackers komen naar Vang Vieng om te tuben; een soort kroegentocht per zwemband door de rivier. De partyscene hier is bekend in heel Zuidoost-Azië (en daar buiten). Maar wist je dat je vlakbij Vang Vieng ook een prachtig, mysterieuze lagoon kunt vinden die blauwer is dan je je kunt voorstellen?

Blue Lagoon bij Vang Vieng, Laos

Reis jij vanaf Vientiane, net boven de grens met Thailand, naar Luang Prabang, de prachtige oude stad in het noorden van Laos? Dan kom je zeker weten langs Vang Vieng! Dit plaatsje zelf is niet meer dan een paar straten, maar de omgeving is fantastisch mooi met het karstgebergte, het platteland én niet ver daar vandaan Laos’ eigen Blue Lagoon. Althans, als je het meertje weet te vinden...

Verborgen parel

Blue Lagoon ligt ongeveer zeven kilometer ten westen van Vang Vieng en is het beste te bereiken per scooter/motorbike. Het meertje wordt ook wel Tham Poukham genoemd. Helaas zijn er veel mensen die een slaatje uit Blue Lagoon proberen te slaan en je er wel even naartoe willen brengen (voor geld). Vaak beland je dan op andere plekken dan de Blue Lagoon. Let dus goed op waar je heen gaat en laat je niet misleiden!
Tarzan, visvoer en grot

Tarzan, visvoer en grot

Eenmaal bij het meer kun je je inner-Tarzan naar buiten laten door aan het touw de rivier in te slingeren, de vissen voeren met visvoer dat je ter plekke kunt kopen, of de 100 meter hoger liggende grot genaamd "Tham Phu Kam cave" bekijken door de touwladder op te klimmen. Vergeet je zaklamp (met volle batterij) niet!

Top reizen naar Blue Lagoon

Orka`s & Noorderlicht 5 dagen

Orka`s & Noorderlicht 5 dagen

5 dagen
Individuele rondreis
Fly-drive
Reykjavik, Golden Circle, Noorderlicht, Blue Lagoon, Gullfoss, Brussel, Mount Kirkjufell, Gullfoss waterfall, Strokkur geyser, Thingvellir National Park

Reisorganisaties met reizen naar Blue Lagoon

Meer blogs over Blue Lagoon

Beoordelingen van Laos

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.6
Stranden
n.v.t.
Steden
7.4
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
8.4