Home
Blog
Bestemmingen
Messenië in Griekenland

Messenië in Griekenland

op 12 november 2013
1 minuut leestijd
Messenië in Griekenland

Deze regio in het zuidwesten van de Griekse Peloponnesos staat bekend om zijn volle en pittige donkere paarse olijven en prachtige uitgestrekte stranden.

Hoewel deze regio in het zuidwesten van de Griekse Peloponnesos misschien niet zo bekend is, doet de grootste stad Kalamata waarschijnlijk wel een belletje rinkelen bij sommigen. Deze stad staat bekend om zijn volle en pittige donkere paarse olijven, die alleen vanuit hier geëxporteerd worden.

Lange tijd geleden werd het historische Messenië door het aangrenzende Sparta begeerd om zijn vruchtbaarheid. Tegenwoordig is de markt van Kalamata nog steeds een goede plek om groenten als courgette en natuurlijk de lokale olijven te kopen. De herfst is de beste periode om met eigen ogen te zien hoe de olijven worden geplukt, geperst en gebotteld.

Met temperaturen rond de 21 graden kun je hier in oktober nog prima genieten van een aantal lekkere stranddagen. Messenië is gezegend met prachtige uitgestrekte stranden. Het U-vormige Voidokilia Beach, dat wordt geflankeerd door een ring van duinen, behoort tot één van de meest populaire stranden in Messenië.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1