Georgië

Svaneti regio, Georgie

Rondreis Georgië

Uniek, gevarieerd en ongerept

Maak in Georgië kennis met een grote natuurlijke verscheidenheid! Van waanzinnig mooie steden in de bergen van de Kaukasus tot aan kuuroorden aan de Zwarte Zee, een rondreis door deze voormalige republiek van de Sovjet-Unie is zeer gevarieerd!

Een rondreis door Georgië is mooi, maar ook potentieel gevaarlijk. Check voor je je reis boekt altijd in welke gebieden het onrustig is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dat gezegd hebbende is Georgië wel degelijk een fraaie bestemming voor je volgende rondreis. In de hoofdstad Tbilisi kun je een oude kathedraal uit de 9e eeuw bezoeken en ook een aantal fraai aangelegde botanische tuinen. Het hoogtepunt van Tbilisi is het mooie 13e eeuwse kasteel.

Buiten Tbilisi kun je in de valleien van het Caucasus-gebergte prima hiken. Bezoek ook zeker het Klooster van Gelati, een belangrijk cultureel centrum waar je verbluffende middeleeuwse muurschilderingen vindt. Mede met het oog op de veiligheidssituatie is een individuele rondreis of groepsrondreis in Georgië zeker aan te raden!

Hoofdstad:
Tbilisi
Inwoners:
4.677.401
Oppervlakte:
69.700 km2
Beste reistijd:
april, mei en september
Tijdsverschil:
3 uur later
Vliegtijd:
5:30uur
Natuur
10/10
Cultuur
7/10
Strand
5/10
Steden
6/10
Eten
8/10
Actief
8/10

Video's van Georgië

Reisorganisaties met reizen naar Georgië

Reizen naar Georgië

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levendige cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.
Koning Aap
vanaf
€ 8.095
Georgië rondreis op maat | Better Places

Georgië rondreis op maat | Better Places

15 dagen
Individuele rondreis
Ontwerp je privé rondreis Georgië samen met George, de reisexpert die er woont. Zo wordt je reis super origineel! George kent Georgië door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Hij laat je graag kennis maken met de lokale bevolking en heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.155
Groepsreis Georgië & Armenië; Waar de reiziger een gast is...

Groepsreis Georgië & Armenië; Waar de reiziger een gast is...

17 dagen
Groepsrondreis
Nog niet veel westerlingen reizen naar Georgië en Armenië. Jammer, want deze landen hebben zoveel moois te bieden! Het bergachtige landschap is erg gevarieerd en vaak nog ongerept, met blauwe meren en woeste riviertjes. De hoofdsteden Tblisi en Yerevan zijn nostalgisch én mondain. Kerken en kloosters werden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in Armenië in een razend tempo gebouwd en herbouwd. Oude tradities bloeien weer helemaal op. Besluit je door Georgië en Armenië te reizen, dan word je met open armen ontvangen door de gastvrije bevolking. Het wordt een reis met onvergetelijke momenten!
Shoestring
vanaf
€ 1.799
Rondreis AZERBAIJAN, GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Hoogtepunten van de Kaukasus

Rondreis AZERBAIJAN, GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Hoogtepunten van de Kaukasus

In een van de verste uithoeken van Europa liggen drie bijzondere landen, elk met een eigen identiteit en duizenden jaren geschiedenis. In Azerbaijan ontwikkelt de hoofdstad Bakoe zich snel door inkomsten uit gas en olie, terwijl je buiten de stad heel ver terug in de tijd lijkt te gaan. Van de Kaspische Zee reis je het ruige Kaukasus gebergte in, het thuisland van vele oude volkeren en net zo veel mythes en legendes. Georgië en Armenië zijn de oudste christelijke landen ter wereld met kerken en de kloosters op de mooist denkbare plaatsen. Je verblijft niet alleen in steden, maar ook in dorpen waar je overnacht in door families gerunde guesthouses. Wandelaars hebben de keuze uit verschillende optionele tochten, terwijl liefhebbers van cultuur zich geen moment zullen vervelen met de vele kastelen, kerken en kloosters. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, de diverse keukens uit de Kaukasus zullen menigmaal een glimlach op je gezicht brengen.
Koning Aap
vanaf
€ 2.395
De leukste Georgië reis op maat | Local Hero Travel

De leukste Georgië reis op maat | Local Hero Travel

16 dagen
Individuele rondreis
Slim samengestelde rondreizen door Georgië Kleinschalig & comfortabel
Local Hero Travel
vanaf
€ 1.465
Rondreis GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

Rondreis GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

23 dagen
Groepsrondreis
In het gebied van de hoge en lage Kaukasus liggen Georgië en Armenië; landen die bij veel reizigers nog niet heel bekend zijn. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Deze Georgië en Armenië rondreis voert dwars door het Kaukasusgebergte, door met wijnranken bedekte velden, langs diverse UNESCO Werelderfgoederen en je ziet de besneeuwde top van de berg Ararat aan de horizon.
Koning Aap
vanaf
€ 2.145

Blogs over Georgië

·
De 5 verrassingen van Kaukasus bestemming Georgië
Het is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt en ook geen alledaagse bestemming, maar geloof ons, Georgië zit vol verrassingen. Een bezoek aan dit land te midden van het Kaukasus gebergte is zeker de moeite waard.
·
Europa's hoogst bewoonde gebied: Ushguli in Georgië
Hoog verscholen in de bergen van Svanet ligt de gemeente Ushguli, het hoogst bewoonde gebied van heel Europa, en ook een van de oudste.
·
's Werelds diepste grot: de Voronjagrot
In de onafhankelijke Georgische autonome republiek Abchazië bevindt zich de diepste grot ter wereld, de Voronjagrot. Het is de enige grot op aarde die dieper is dan 2000 meter.
·
De historische monumenten van Mtscheta, Georgië
In Mtscheta staan verschillende historische gebouwen, waaronder drie schilderachtige Middeleeuwse kerken. De monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
·
Nieuwe rondreis van Djoser: rondje Zwarte Zee
Djoser heeft een nieuwe rondreis aan haar rondreisaanbod toegevoegd: een rondje om de Zwarte Zee!

Beoordelingen van Georgië

Wat zijn de Georgië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Georgië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.