Georgië

De Kaukasus in Georgië

Rondreis Georgië

Uniek, gevarieerd en ongerept

Maak in Georgië kennis met een grote natuurlijke verscheidenheid! Van waanzinnig mooie steden in de bergen van de Kaukasus tot aan kuuroorden aan de Zwarte Zee, een rondreis door deze voormalige republiek van de Sovjet-Unie is zeer gevarieerd!

Een rondreis door Georgië is mooi, maar ook potentieel gevaarlijk. Check voor je je reis boekt altijd in welke gebieden het onrustig is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dat gezegd hebbende is Georgië wel degelijk een fraaie bestemming voor je volgende rondreis. In de hoofdstad Tbilisi kun je een oude kathedraal uit de 9e eeuw bezoeken en ook een aantal fraai aangelegde botanische tuinen. Het hoogtepunt van Tbilisi is het mooie 13e eeuwse kasteel.

Buiten Tbilisi kun je in de valleien van het Caucasus-gebergte prima hiken. Bezoek ook zeker het Klooster van Gelati, een belangrijk cultureel centrum waar je verbluffende middeleeuwse muurschilderingen vindt. Mede met het oog op de veiligheidssituatie is een individuele rondreis of groepsrondreis in Georgië zeker aan te raden!

Vlag:
Hoofdstad:
Tbilisi
Inwoners:
3.708.610
Oppervlakte:
69.700 km2
Beste reistijd:
april, mei en september
Tijdsverschil:
3 uur later
Vliegtijd:
5:30 uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
7/10
Strand
5/10
Steden
6/10
Eten
8/10
Actief
8/10

Video's van Georgië

Reisorganisaties met reizen naar Georgië

Reizen naar Georgië

Blogs over Georgië

· Redactie
De 5 verrassingen van Kaukasus bestemming Georgië
Het is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt en ook geen alledaagse bestemming, maar geloof ons, Georgië zit vol verrassingen. Een bezoek aan dit land te midden van het Kaukasus gebergte is zeker de moeite waard.
· Redactie
Europa's hoogst bewoonde gebied: Ushguli in Georgië
Hoog verscholen in de bergen van Svanet ligt de gemeente Ushguli, het hoogst bewoonde gebied van heel Europa, en ook een van de oudste.
· Redactie
's Werelds diepste grot: de Voronjagrot
In de onafhankelijke Georgische autonome republiek Abchazië bevindt zich de diepste grot ter wereld, de Voronjagrot. Het is de enige grot op aarde die dieper is dan 2000 meter.
· Redactie
De historische monumenten van Mtscheta, Georgië
In Mtscheta staan verschillende historische gebouwen, waaronder drie schilderachtige Middeleeuwse kerken. De monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
· Redactie
Nieuwe rondreis van Djoser: rondje Zwarte Zee
Djoser heeft een nieuwe rondreis aan haar rondreisaanbod toegevoegd: een rondje om de Zwarte Zee!

Beoordelingen van Georgië

Wat zijn de Georgië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Georgië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.