Home
Blog
Algemeen
6 unieke boomhut hotels

6 unieke boomhut hotels

op 3 januari 2014
1 minuut leestijd

Wie droomde er als klein kind niet van om in een boomhut te wonen? Van eenvoudige slaapplatformen tot luxe hutten met alle voorzieningen, we hebben 6 unieke boomhut hotels voor je op een rij gezet.

Wie droomde er als klein kind niet van om in een boomhut te wonen? Op verschillende plekken op de wereld kun je deze wens (voor een paar nachten) in vervulling laten gaan. Van eenvoudige slaapplatformen tot luxe hutten met alle voorzieningen, hieronder hebben we 6 unieke boomhut hotels voor je op een rij gezet:

Mirrorcube Treehotel (Harads, Zweden)

Deze 'mirrorcube's' liggen te midden van eeuwenoude pijnbomen in de boreale bossen en zijn ontworpen in samenwerking met enkele van de meeste gevierde architecten van Scandinavië. De hyper-moderne boomhutten zijn bekleed met reflecterende buitenmuren, zodat de kubussen vrijwel onzichtbaar zijn geworden. Om te voorkomen dat vogels tegen de hutten aanvliegen, zijn de hutten behandeld met infrarode films, die onzichtbaar zijn voor de mens. Geheel in Zweedse stijl, is er ook een sauna in een boom, die plaats biedt aan maximaal 12 personen. Prijs per nacht: €512 voor twee personen. treehotel.se.

Eve Spirit Spheres (Qualicum Beach, B.C., Canada)

De drie boomhutten bij Free Spirit Spheres hangen als ornamenten tussen de takken van de omringende bomen en bevatten verlichting, verwarming en een koffiezetapparaat. Prijs per nacht: €126 voor twee personen. freespiritspheres.com.

Canopy Tree House (Inkaterra Reserva, Amazonica, Peru

Het Inkaterra Reserva in Peru is per boot bereikbaar en de boomhutten liggen bijna 30 meter boven de grond van het bos. De hutten zijn ideaal voor het spotten van apen, toekans, orchideeën en vlinders in de omgeving. Een hangbrug verbindt de hutten met twee 100 meter hoge torens. Prijs per nacht: €488 voor twee personen. inkaterra.com.

Bagheera (Orion B&B, Cagnes-sur-Mer, France)

Om de impact op het milieu te minimaliseren, zijn de acht boomhutten van Orion B&B op palen gebouwd in de bomen, in plaats van hoog op de stam. Er is tevens een natuurlijk zwembad aanwezig, voorzien van planten en keien, die onzuiverheden uit het water filteren. Prijs voor twee nachten: €325. orionbb.com.

Black Cabin (La Piantata, Viterbo, Italië)

Midden tussen de bladeren van een 200-jaar oude zeeden, biedt de 'Black Cabin' een douche, LED-verlichting, een flatscreen-tv en een Bose home theater systeem. Maar met een uitzicht over de olijfboomgaarden en lavendelvelden in de heuvels van Toscane, is het onwaarschijnlijk dat je daar veel tijd aan zult besteden. Prijs per nacht: €390 voor twee personen. lapiantata.it.

The Nest (Treebones Resort, Big Sur, CA, Verenigde Staten)

Kunstenaar Jayson Fann verzamelde losse tokken om op een unieke wijze deze boomhut te maken, op een klif boven de Stille Oceaan. Het 'nest' heeft geen voorzieningen en is zelfs niet waterdicht, maar het uitzicht over de oceaan maakt veel goed. Prijs per nacht (minimaal 2): €79 voor twee personen. treebonesresort.com.

Meer blogs