Home
Blog
Bestemmingen
Unieke waterval in Argentinië: de Mocona Falls

Unieke waterval in Argentinië: de Mocona Falls

op 6 september 2014
1 minuut leestijd
Unieke waterval in Argentinië: de Mocona Falls

De Iguazu Falls mogen misschien de meest populaire watervallen in Argentinië zijn, maar de Mocona Falls zijn minstens zo uniek. Deze waterval is maar liefst 3 kilometer land en loopt parallel aan een rivier.

De Mocona Falls volgt niet het normale traject naar beneden zoals de meeste watervallen doen. In plaats daarvan loopt het langs de lengte van een rivier water te morsen in een kloof. Met een lengte van drie kilometer is het misschien wel de enige waterval ter wereld die parallel aan een rivier loopt in plaats van loodrecht.

De waterval ligt in de Uruguay rivier in de provincie Misiones op zo'n 335 kilometer van de stad van Posadas en 320 kilometer van de Iguazu Falls en staat ook wel bekend als de Yucuma Falls. Omdat de rivier Uruguay fungeert als een natuurlijke grens tussen Argentinië en Brazilië, wordt deze unieke geologische eigenschap gedeeld door beide landen. De naam Mocona betekent in de Guarani taal 'alles slikken' en wordt meestal gebruikt in Argentinië. Yucuma betekent 'de grote val' en is populair in Brazilië.

Een ongewone eigenschap van de Uruguay-rivier is de aanwezigheid van een verzonken canyon of geul op de bodem van de rivier kanaal. De kloof, waarvan wordt verondersteld dat deze in de ijstijd is ontstaan, is zo'n 100 meter diep en neemt ongeveer 15 - 30% breedte van de rivier in beslag bij een droog klimaat. De canyon is alleen zichtbaar op twee plaatsen, en een daarvan is de Mocona Falls.

De watervallen zijn rond de 150 dagen per jaar overigens niet zichtbaar, wanneer de rivier vol is. Tijdens deze periode lijken de watervallen meer stroomversnellingen. Zodra het waterpeil daalt en onder de rand van de canyon komt, begint het water te morsen en wordt de canyon zichtbaar. De hoogte van de watervallen variëert van vijf tot zeven meter, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de Uruguay rivier stroomt.

Het gebied rondom de Mocona watervallen behoort tot een provinciaal park, waartoe ook het Yabotí biosfeerreservaat behoort. Er bevinden zich talloze lodges in het gebied die accommodatie bieden voor bezoekers op zoek naar wateractiviteiten als raften, kanoën, kajakken of safari's langs de rivier.

Top reizen naar Gent

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9