Home
Blog
Bestemmingen
Het Dal van de 72 watervallen in Zwitserland

Het Dal van de 72 watervallen in Zwitserland

op 7 mei 2015
1 minuut leestijd
Het Dal van de 72 watervallen in Zwitserland

Het Zwitserse dorp Lauterbrunnen ligt weggestopt in een vallei tussen 72 watervallen en is misschien wel een van de mooiste plekken die we ooit hebben gezien.

Het is niet verwonderlijk dus dat wordt gezegd dat Lauterbrunnen een van de locaties is die JRR Tolkien inspireerde voor zijn fantasie-serie Lord of the Rings. Stel je een dal voor van zo'n 500 meter breed met stijgende kalksteen pieken, die meer dan 275 meter de lucht in strekken naar een blauwe hemel gevult met witte wolken. De lokale waterval sijpelt vrijwel recht naar beneden in dit sprookjesachtige dorp.

De zomer is een geweldige tijd om Lauterbrunnen te bezoeken, omdat de 72 watervallen in de vallei dan sterk stromen. Neem er een ondergrondse kabelbaan rit naar Trümmelbachwatervallen, een prachtige waterval met een doolhof van observatie paden, tunnels en platformen. Bezoekers kunnen Lauterbrunnen's bergpaden gaan bewandelen, koffie drinken in een van de Foothill cafés, of ontspannen in een rustige herberg met terrassen die vol met bloemen zijn bedekt. De vallei geldt als een van de grootste natuurgebieden in Zwitserland, en ligt op slechts een adembenemende treinrit van de stad Bern. Wil je watervallen zien, dan is deze vallei de place to be.

Top reizen naar Zwitserland

Reisorganisaties met reizen naar Zwitserland

Meer blogs over Zwitserland

Beoordelingen van Zwitserland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
7.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3