Home
Blog
Bestemmingen
Dry Falls: De grootste waterval die niet meer bestaat

Dry Falls: De grootste waterval die niet meer bestaat

op 8 juli 2014
1 minuut leestijd
Dry Falls: De grootste waterval die niet meer bestaat

In het centrale deel van de Amerikaanse staat Washington, aan de andere kant van de Upper Grand Coulee van de Columbia River, ligt een hoge geschulpte afgrond bekend als Dry Falls. Ooit moet het de grootste waterval ter wereld zijn geweest.

De naam zegt het namelijk al: Dry Falls is een drooggevallen waterval. Met een lengte van 5,5 kilometer (10 keer zo groot als de Niagarawatervallen) en hoogte van 400 meter wordt aangenomen dat dit de grootste waterval is die ooit heeft bestaan. Geologen hebben gespeculeerd dat tijdens de laatste IJstijd catastrofale overstromingen het water met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur door de Upper Grand Coulee en over deze rotsen deden stromen.

Bijna twintig duizend jaar geleden, toen de gletsjers zich naar het zuiden begaven, blokkeerde een ijsveld de rivier de Clark Fork in de buurt Sandpoin. Daardoor overstroomde een groot deel van West-Montana en vorme zich het gigantische Lake Missoula. Het water werd opgesloten achter een glaciale dam, die uiteindelijk brak waardoor een catastrofale overstroming delen van Idaho, Washington en Oregon onder water zette in een paar dagen tijd. De enorme overstroming deed in korte periode de Grand Coulee en de Dry Falls ontstaan.

Er wordt algemeen aangenomen dat dit proces van ijs-afsluiting van de Clark Fork, het bijvullen van het meer van Missoula en de daaropvolgende catastrofale overstromingen zich tientallen keren heeft voorgedaan in de jaren van de laatste IJstijd.

Vandaag de dag kan deze enorme rots worden bekeken vanaf de Dry Falls Interpretive Center, onderdeel van Sun Lakes State Park, en gelegen op Route 17 nabij de stad Coulee City.

Top reizen naar Amerika

Mexico, Miami & Key West

Mexico, Miami & Key West

17 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Geniet van zonovergoten stranden in Key West, het bruisende Miami en oude Maya-ruïnes en kristalhelder water in Tulum. Een reis naar deze prachtige bestemmingen is een perfecte combinatie van ontspanning en cultuur. Deze reis is de perfecte combinatie tussen relaxen en culturele sites bezoeken. Je start de reis in Miami en rijdt de prachtige route bij Key West. Vervolgens gaat de reis verder naar het veelzijdige Mexico. Via Cancun bezoek je het schier eiland van Yucatan en een van de zeven wereldwonderen Chitzen Iitza. Om de reis relaxt af te sluiten eindigen we deze reis in Cancun. Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.Persoonlijk advies, daar draait het om bij Travel Legends. Onze reisspecialisten gaan met u om tafel om de perfecte reis samen te stellen. Met behulp van contacten over de hele wereld ontvangt u uw reis op maat, met de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Wij willen altijd net iets meer bieden, kijken net iets verder en zetten graag een stapje meer. Daardoor kunt u zorgeloos op reis gaan.Niet alleen wij nemen u graag mee op een onvergetelijke reis, wij introduceren u aan de locals die hun ervaringen en tips graag delen. Zij zien dagelijks met eigen ogen de vele plekken en eigenschappen die deze landen te bieden hebben en hebben de regio voor altijd in hun armen gesloten. U kunt zich geen betere gids wensen!

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8