Home
Blog
Opmerkelijk
Tafelberg: Één van de 7 Natuurwonderen

Tafelberg: Één van de 7 Natuurwonderen

op 6 december 2012
1 minuut leestijd
Tafelberg: Één van de 7 Natuurwonderen

Wist jij dat de Tafelberg in Kaapstad één van de 7 nieuwe natuurwonderen ter wereld is?

Je hebt vast weleens van de zeven wereldwonderen gehoord. Laatst werd er al eens een lijst bekendgemaakt met nieuwe wereldwonderen en nu is daar nog een lijst bijgekomen: namelijk een met zeven natuurwonderen. Op deze lijst kom je natuurlijk niet zomaar te staan en dus werd er in Zuid-Afrika flink campagne gevoerd om de bijzondere Tafelberg onder de aandacht te brengen.

De Tafelberg: Icoon van Kaapstad

De campagne die Zuid-Afrika heeft gevoerd, is niet voor niets geweest, want op nummer zeven op de lijst met zeven natuurwonderen staat: Tafelberg. Voor heel veel Zuid-Afrikanen is de Tafelberg, of ‘Table Mountain’ een belangrijk symbool van hun land. Niet alleen is de Tafelberg heel dicht bij de hoofdstad Kaapstad te vinden, het is bovendien een plek die voor iedereen toegankelijk is.

De Tafelberg herbergt maar liefst 1.470 verschillende soorten bloemen en biedt ook een thuis aan diverse soorten zeldzame diersoorten. Bovendien: wie de klim aandurft, wacht een schitterend uitzicht.

De onderstaande foto's tonen de schoonheid van de Tafelberg. Overigens stond de Tafelberg ook al op ons eigen lijstje met de 29 mooiste natuurwonderen ter wereld!

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.9
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9