Home
Blog
Bestemmingen
Lady Elliot Island: Klein paradijs in het Great Barrier Reef

Lady Elliot Island: Klein paradijs in het Great Barrier Reef

op 26 juni 2014
1 minuut leestijd
Lady Elliot Island: Klein paradijs in het Great Barrier Reef

Hoewel het Great Barrier Reef helemaal met elkaar is gelinkt, wordt het in werkelijkheid samengesteld uit meer dan 3.000 individuele riffen, die samen groter zijn de de Chinese Muur. Lady Elliot Island is een kleine atol in dit immense natuurgebied, dat vanuit de ruimte zichtbaar is.

Lady Elliot Island is een ware parel in het zuidelijkste deel van het Greet Barrier Reef en ligt zo'n 85 kilometer ten noord-oosten van Bundaberg. Het eiland is ongeveer 85 hectare groot en beschikt over een eco resort en een eigen landingsbaan, waarop dagelijks gevlogen wordt vanaf Bundaberg, Hervey Bay, Brisbane en Gold Coast. De atol wordt omgeven door een schitterende onderwaterwereld met kleurrijke koralen in zeer helder water, waarbij het zicht wel tot 35 meter kan zijn. Als je hier gaat duiken of snorkelen, zie je de meest uiteenlopende vissen en kun je ook vergezeld worden door zeeschildpadden, dolfijnen en manta roggen, waarvan er zo'n 40 rondom het eiland leven. Het is dan ook niet voor niets dat Lady Elliot Island bekend staat als één van de beste plekken om te gaan duiken of snorkelen in het Great Barrier Reef.

Maar ook als je niet van duiken of snorkelen houdt, valt er genoeg te genieten in dit kleine paradijsje. Zo beschikt Lady Elliot over hagelwitte zandstranden, een groen hart en azuurblauwe zee in de lagune. Het Eco Resort is een van de drie resorts binnen het Great Barrier Reef Marine Park, en biedt verschillende soorten kamers. Hoewel deze allemaal vrij eenvoudig zijn, is het zeker een aanrader om hier een aantal nachten door te brengen tijdens een rondreis door Australië.

Top reizen naar Great Barrier Reef

Reisorganisaties met reizen naar Great Barrier Reef

Meer blogs over Great Barrier Reef

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9