Home
Blog
Bestemmingen
Grenada, mooiste plek in de Cariben?

Grenada, mooiste plek in de Cariben?

op 23 februari 2015
1 minuut leestijd
Grenada, mooiste plek in de Cariben?

Het schiet nog niet echt op met warmer weer, en de behoefte aan een vakantie naar de zon wordt bij ons steeds groter. Een tripje naar de Cariben lijkt ons wel wat. Barbados, de Bahama's of wat dacht je van Grenada, misschien wel de mooiste bestemming in de Cariben.

Grenada is een eilandengroep in de Caribische Zee ten noorden van Trinidad en Tobago en ten zuiden van de Grenadines. Het hoofdeiland wordt ook wel 'The Spice Island' genoemd en soms kun je hier de geur van nootmuskaat in de lucht ruiken. De beste tijd om naar Grenada te reizen is letterlijk nu, tot mei. Dit is het droge seizoen op het eiland, wat wel betekend dat er wat meer toeristen zijn en de prijzen wat hoger liggen.

Maar je hebt wel meer dan 40 prachtige stranden om uit te kiezen, met zowel zwart en wit zand. Verder vind je op Grenada kleine schilderachtige stadjes gelegen aan het helderste en blauwste water wat je maar kunt vinden in het Caribische gebied.

Neem bij een bezoek aan Grenada ook een kijkje bij een historisch fort uit 1700, of ga winkelen en eten in St. George, een van de mooiste steden in de Cariben. Ga ook zeker snorkelen bij het geweldige onderwater museum in het National Marine Park. Deze ligt slechts op een klein stukje varen vanaf St. George of Grand Anse, en bestaat op dit moment uit meer dan 60 onderwater sculpturen.

Je kunt Grenada bereiken met het vliegtuig vanaf Trinidad en Tobago, maar ook vanaf Barbados en St. Vincent, als je zin hebt om te eilandhoppen.

Wij zien onszelf al wel liggen op dit kleine strandje:

Meer blogs