Home
Blog
Bestemmingen
4 Uitstapjes om Johannesburg te ontsnappen

4 Uitstapjes om Johannesburg te ontsnappen

op 4 augustus 2014
1 minuut leestijd
4 Uitstapjes om Johannesburg te ontsnappen

Het stadsleven in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg kan net als in vele andere steden soms erg stressvol zijn. Om aan de drukte te ontsnappen geven we je vier uitstapjes vanuit Johannesburg.

Pilanesberg National Park

Sommige 'Joburgers' halen hun neus op voor dit wildreservaat en vinden het net een dierentuin. Dit omdat de wegen hier geasfalteerd zijn en het slechts een paar uur rijden is. Toch is het met een oppervlakte van 350 vierkante kilometer een vrij groot park en kun je hier zonder malaria op te lopen de 'Big Five' en andere wilde dieren spotten. Het is goed te doen om in een dag dit park te bezoeken, gelegen ten westen van Pretoria. Er zijn ook nog voldoende onverharde wegen om uit de drukte te blijven, en het beste doe je dit door zelf te gaan rijden. Mocht een Zuid-Afrikaan naar je zwaaien, dan willen ze je waarschijnlijk wijzen op een dier dat ze hebben gezien.

Drakensbergen

Zuid-Afrikanen noemen deze bergketen gewoon 'De Berg', alsof er maar een is dit telt. Afhankelijk van waar je naartoe gaat is het zo'n 3 tot 5 uur rijden vanaf Johannesburg om er te komen. Maar dan kom je ook echt in een totaal andere wereld terecht. De Drakensbergen heeft toppen tot wel 3500 meter hoog en behoort tot een van de meest spectaculaire bergketens ter wereld. De Noordelijke Berg ligt het dichts bij Johannesburg en wordt begrensd door een hoge rots helling.

Midlands

In de Midlands kun je heerlijk rondtrekken door glooiende groene velden met koeien. Het gebied werd oorspronkelijk bevolkt door Engelse boeren en doet ook een beetje Engels aan. Je vindt er kleine ateliers, winkels en kaasmakerijen. Ook kun je hier wijn en bier proeven. Je vindt de Midlands op drie uur rijden ten zuiden van Johannesburg in KwaZulu-Natal. Vooral in de herfst of winter is het prachtig om deze plek te bezoeken en wandelingen over de heuvels te maken.

Magaliesberg

De Magaliesberg ligt minder dan twee uur van Johannesburg verwijderd en is een geweldige plek om even frisse lucht in te ademen en op te laden. Er is een 120 kilometer lange bergketen te verkennen, maar ook bossen, beken en de Hartebeesport Dam, die aan de Magaliesberg grenst in het oosten.

Top reizen naar Johannesburg

Reisorganisaties met reizen naar Johannesburg

Meer blogs over Johannesburg

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8