Home
Blog
Bestemmingen
Rondreis Peru en Bolivia: tips, route én mooiste plekken

Rondreis Peru en Bolivia: tips, route én mooiste plekken

2 minuten leestijd
Rondreis Peru en Bolivia: tips, route én mooiste plekken

Neem deze adviezen ter harte in het gebied waar grappige lama’s en spectaculaire natuur elkaar afwisselen en je gaat een top trip tegemoet in Peru en Bolivia!

In zowel Peru als Bolivia word je met open armen ontvangen door de warmhartige bevolking. Met intrigerende contrasten tussen arm en rijk en een immense variatie aan natuur en cultuur vragen deze buurlanden erom gecombineerd te worden tot één te gekke reis. Dit zijn de tofste locaties die je sowieso eenmaal in je leven bezocht wilt hebben, route-ideeën waarmee je jouw ideale reis samenstelt en handige tips voor de twee meest authentieke Latijns-Amerikaanse landen.

Hoogtepunten Peru

Met Arequipa op 2.335 meter en Cusco op 3.399 meter hoogte kan je stellen dat dé highlights van Peru letterlijk hoog liggen. Meng je onder kleurrijke locals op Plaza de Armas in het centrum van Cusco, bezoek pittoreske dorpjes in de heilige vallei en trek dwars door het Andesgebergte om Machu Picchu te bezichtigen. Vanuit Arequipa zijn trips naar de Colca Canyon en vulkaan El Mistí mateloos populair. Voor de mooiste trekpleisters in Peru kan je maar beter geen hoogtevrees hebben.

peru
peru
 

Bonita Bolivia

In Bolivia is nog veel traditie bewaard gebleven. Bekijk vanuit een kabelbaan hoe het krioelt van voetgangers en toeterende minibusjes in de hoofdstad La Paz. Het Titicacameer, dat het hoogst bevaarbare meer ter wereld is, is een must-visit, evenals de alom bekende Salar de Uyuni en zijn vierdaagse jeep trekking, waarbij je dagenlang door de meest prachtige verlaten gebieden crosst in de richting van Chili.

bolivia
bolivia
 

Dé ultieme reisroute

Snuif na aankomst in Lima latino-sferen op in de wijken Miraflores en Barranco. Zodra je geacclimatiseerd bent, daal je via de Pacifische kust af naar de zandduinen van Huacachina. Ga hier sandboarden en buggy rijden, voordat je in Nazca over de bekende Nazcalijnen vliegt. Via het koloniale Arequipa reis je naar de Colca Canyon waar je condors spot. Vaar over het Titicacameer en chill aan de Boliviaanse kant in het laidback Copacabana. Bus vanuit hier eenvoudig naar La Paz, waarna je doorrijdt naar Sucre of Uyuni. Als je weer vanuit Lima naar huis gaat, is het raadzaam om vanuit La Paz naar Cusco te vliegen om de magische Inca ruïnes nog mee te pakken. Save the best for last, nietwaar? Wanneer je je terugvlucht vanuit Bolivia plant, kan je Machu Picchu ook direct na Lima in je reisschema inpassen.

bolivia car
bolivia car
 

Cuanto cuesta?

Peru en Bolivia zijn twee van de goedkopere landen in Zuid-Amerika. Je kan het uiteraard zo duur maken als je zelf wilt, houd in ieder geval rekening met een dagbudget rond de dertig euro. Een bed in een hostel kost gemiddeld tien euro en een maaltijd scoor je al vanaf twee euro. Vervoerskosten variëren enorm en zijn eveneens laag. Toeristische uitstapjes vormen de grootste kostenpost. Zo heb je voor een bezoek aan Machu Picchu en de vette vierdaagse trekking in het buitengebied van Bolivia flink in je buidel te tasten.

inca woman
inca woman
 

Goed voorbereid op reis

Het hele jaar door kan je deze wondermooie landen bezoeken. Wat klimaat betreft staan de maanden mei tot en met oktober te boek als beste reisperiode. Bij aankomst krijg je in zowel Peru als Bolivia een stempel voor dertig dagen. Informeer voor vertrek bij je plaatselijke GGD naar benodigde vaccinaties en neem voor de zekerheid medicatie tegen hoogteziekte mee. Een no-stress-mentaliteit gecombineerd met langzaam stijgen, is tevens een prima werkend recept in de Andes. In zowel Peru als Bolivia is het heel normaal om lange afstanden met een nachtbus af te leggen. Bus maatschappij Cruz del Sur is, op een enkele snurkende Peruaan daargelaten, de meest veilige en comfortabele organisatie in Peru. In Bolivia reis je met Todo Turismo. Het gaat er gemoedelijk aan toe in beiden landen, blijf desondanks je gezonde verstand gebruiken en laat nergens je tas onbeheerd achter. Buen viaje!

Top reizen naar Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Meer blogs over Peru

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4