Home
Blog
Bestemmingen
Bonaire: ultiem chillen op de Antillen

Bonaire: ultiem chillen op de Antillen

op 24 november 2016
1 minuut leestijd
Bonaire: ultiem chillen op de Antillen

Bon Bini na Baneiru! Oftewel, welkom op Bonaire! Met mooie stranden, een tropische klimaat, prachtige duikplekken en een gezellige sfeer heeft dit eiland alles om lekker te chillen!

Bonaire is één van de ABC-eilanden in het Caribische deel van Nederland. Maar behalve de taal doet weinig op dit tropische eiland je aan Nederland denken. Bonaire ligt voor de kust van Venezuela en is qua grootte het middelste eiland van de Nederlandse Antillen.

Kralendijk

Kralendijk is de hoofstad van Bonaire en wordt door de lokale bevolking ook wel ‘Playa’ (strand) genoemd. De twee belangrijkste straten zijn de gezellige boulevard en de winkelstraat ‘Kaya Grandi’. Verwacht hier geen grote winkelketens maar wel wat souvenierswinkels en andere kleine winkeltjes. De boulevard is het gezelligste deel van het stadje. Je kan hier heerlijk eten en drinken bij één van de vele tentjes en uitkijken over de zee en de grote cruiseschepen.

Kralendijk
Kralendijk
 
Klein Bonaire
Klein Bonaire

Bonaire
Bonaire

Duiken

Van de ABC-eilanden is Bonaire het meest populair bij duikers, en duiken (en snorkelen) is dus ook echt een must-do op dit eiland. Rond het eilanden liggen tientallen mooie duikplekken waar je kleurrijk koraal, vele tropische vissen en schildpadden kunt spotten. Nog nooit gedoken? Geen probleem want Bonaire is ook een populaire plek om je eerste duikcertificaat te behalen.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een koraaleilandje voor de kust van Kralendijk. Met de watertaxi ben je er in zo’n  20 minuten. Dit eiland heeft geen luxe voorzieningen maar wel prachtige stranden. Heerlijk dus om een dagje te chillen.  Maar ook op Bonaire zelf zijn prachtige standen te vinden. Bonaire is dus de ideale bestemming voor iedereen die graag in of aan het water ligt.

Meer blogs