Home
Blog
Reisadviezen
Reisadvies: Kun je veilig reizen in Jamaica?

Reisadvies: Kun je veilig reizen in Jamaica?

op 30 november 2018
1 minuut leestijd
Reisadvies: Kun je veilig reizen in Jamaica?

Is Jamaica een groot eiland vol gangsters, drank en drugs? Zeker niet! Je kunt prima en veilig een rondreis Jamaica maken.

Over veilig reizen in Jamaica kunnen we kort zijn: ja, het is er veilig. Prima te doen dat eiland! Begin dit jaar waren er wat relletjes, die door de media doorgaans direct onder een vergrootglas worden gelegd. Maar over het algemeen ben je op Jamaica gewoon je leven zeker. Jamaica staat te springen om (avontuurlijke) toeristen, dus zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken.

Rondreis Jamaica

Wil jij Jamaica ontdekken op een avontuurlijke manier? Dan is een huurauto ideaal. Met chauffeur of zelf rijden, dat is aan jou. Denk er wel aan dat ze in Jamaica links rijden en wees geen gevaar voor de andere automobilisten! De wegen zijn - zeker in het noorden en westen - meer dan goed. In het oosten en zuiden is het oppassen geblazen, daar vind je meer gaten in de weg en smallere rijstroken.

Strandvakantie in Jamaica

Liever aan het strand liggen en genieten van wit zand en blauwe zee? Jamaica is the place to be! Bovendien zit je op een resort zeker veilig. Hoewel, de rellen begin dit jaar vonden dus juist plaats bij Montego Bay, waar je veel resorts vindt. Een alternatieve mooie plek is Negril. Vinden we stiekem nog toffer dan Montego Bay, want kleinschaliger en ruiger.

Check BuZa

Check altijd even het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar zolang die groen of geel licht geven is er heus niets aan de hand. Niet in het donker over straat lopen en je gezonde verstand gebruiken en alles komt goed. Enjoy Jamaica!

Reisorganisaties met reizen naar Jamaica

Meer blogs over Jamaica

Beoordelingen van Jamaica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.3
Stranden
9.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8