Home
Blog
Bestemmingen
Rondreizen op Jamaica: hoe doe je dat?

Rondreizen op Jamaica: hoe doe je dat?

op 6 september 2016
3 minuten leestijd
Rondreizen op Jamaica: hoe doe je dat?

Jamaica is populair bij strandliefhebbers, maar deze Caribische parel heeft zo veel meer te bieden dan alleen prachtige stranden. Watervallen en rivieren verschuilen zich in de groene heuvels van het binnenland.

Ook een bezoek aan de Blue Mountains en de koffieplantages mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Jamaica. Ontmoet de Jamaicanen die al dansend en zingend over straat lopen - geïnspireerd door de wereldberoemde Bob Marley. Bovendien maken ze maar al te graag een praatje met nieuwe gezichten. Je kunt één bestemming op Jamaica als uitvalsbasis gebruiken, maar het is nog veel leuker om het eiland tijdens een rondreis te ontdekken. Karin, de reisspecialist van Better Places die al jaren op Jamacia woont vertelt over de verschillende manieren om een rondreis op Jamaica te maken.

Ultieme vrijheid: rondreis Jamaica per huurauto

Wil je gaan en staan waar je maar wilt tijdens een rondreis op Jamaica? Dan is het huren van een auto de beste optie. Doordat het eiland relatief klein is hoef je geen lange afstanden af te leggen en bovendien kun jij zelf bepalen waar je stopt. Even een fotomoment langs de kust of een bezoek brengen aan een lokaal restaurant in een klein dorp? Met een huurauto heb je de vrijheid om zelf de route en het tempo te bepalen. Hou er rekening mee dat het verkeer op Jamaica links rijdt, dat kan even wennen zijn. Daarnaast is het verstandig om een routekaart van Jamaica mee te nemen. Op de wegen aan de kust kun je zonder problemen rijden, maar in het binnenland kun je nog wel eens verdwalen door het gebrek aan bewegwijzering. Met een standaard auto kun je vrijwel overal op Jamaica komen. Ga je naar de Blue Mountains dan is het aan te raden om een auto met een sterkere motor te kiezen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jamaica verkennen met Knutsford Express

De meest voordelige manier om een rondreis op Jamaica te maken is met het openbaar vervoer. Tussen de populaire bestemmingen rijden bussen van Knutsford Express. Deze touringcars zijn voor Jamaicaanse begrippen vrij luxe: er is Wi-Fi en airconditioning aanwezig en sommige bussen hebben zelfs stopcontacten en een toilet aan boord. De airconditioning staat de hele rit aan, dus vergeet niet je warm aan te kleden. De bussen van Knutsford Express vertrekken op vaste tijden, meestal meerdere keren per dag. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren aanwezig bent, want ze vertrekken stipt op tijd!

Jamaica rondreis met het lokale openbaar vervoer

Als je meer tijd hebt en gebruik wilt maken van het lokale openbaar vervoer kun je een reis maken met de route taxi’s. Dit zijn kleine bussen die een vaste route rijden, maar wel overal kunnen stoppen. Hierdoor doen de route taxi’s er langer over dan de bussen van Knutsford Express. Het voordeel van de route taxi’s is dat je ook in de kleinere dorpen kunt stoppen en dat het bovendien de goedkoopste manier van reizen op Jamaica is. De bus vertrekt echter wel pas als deze helemaal vol is. Dit kan soms een paar minuten duren, maar het is ook mogelijk dat je een uur moet wachten. Kippen op schoot bij mensen, grote dozen die half uit het raam steken, kleine plankjes die als extra zitplaats tussen de stoelen worden gelegd: iedere vrije ruimte in de route taxi’s wordt vaak opgevuld. Het is misschien wat oncomfortabel, maar de Jamaicanen zijn erg praatgraag en nieuwsgierig, dus een reis met de route taxi’s is een ervaring op zich.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een mix van lokaal en luxe: privé transfers op Jamaica

Wil je wel de vrijheid hebben die je met een auto ervaart, maar wil of kun je niet zelf rijden? Dan is een transfer de meest geschikte optie. Een transfer is een privé taxi met chauffeur. Hierdoor heb je nog steeds veel vrijheid om te kiezen waar je naartoe wilt gaan en waar je wilt stoppen. Je hoeft je echter niet druk te maken om het verkeer, zodat je zorgeloos kunt genieten van de prachtige omgeving. Bovendien hebben de chauffeurs vaak leuke verhalen en tips te delen, waardoor het onderweg nooit saai is. Soms worden transfers voor een hele rondreis gebruikt, soms slechts voor een rit tussen twee steden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Regel je reis bij een specialist die er woont

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Jamaica en heb je geen zin om dat helemaal zelf te regelen? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met Karin, de reisexpert die al jaren in Jamaica woont. Zij kent de bijzondere plekjes en kleinschalige accommodaties. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.

Tekst en foto’s : Jessica Lokker

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1