Ervaar Jamaica

op 27 oktober 2013
1 minuut leestijd
Ervaar Jamaica

Jamaica's mystiek zorgt er al tientallen jaren voor dat reizigers verleid worden om naar het 'Land van de Reggae' te reizen.

Jamaica's mystiek zorgt er al tientallen jaren voor dat reizigers verleid worden om naar het 'Land van de Reggae' te reizen. Het eiland in het Caribisch gebied ten zuiden van Cuba is een wereldwijde culturele kracht met een aantrekkingskracht die buiten proportioneel is als je kijkt naar de omvang van het eiland.

Jamaica is met een lengte van 245 km en breedte van 84 km een van de grotere Caribische eilanden. Het eiland werd in 1494 ontdenkt dor Columbus die het tot 1509 als privé-eiland gebruikte waarna de Spanjaarden het eiland Santiago noemden en er vanaf 1517 Afrikaanse slaven lieten komen. In 1655 werd Jamaica veroverd door de Engelsen en uiteindelijk kreeg Jamaica in 1962 zelfbestuur.

Hoewel Jamaica twee grote luchthavens heeft, komen de meeste vakantiegangers aan op het Donald Sangster International Airport in Montego Bay, aan de noordkust van het eiland. De drie grootste toeristische gebieden op het eiland liggen bij Montego Bay, Ocho Rios en Negril en liggen allen aan de noordkust, maar hebben alle drie hun eigen unieke eiland vibe. 'Mobay' staat bekend om zijn luxe resorts en golfbaan van wereldklasse; 'Ochie' biedt vele attracties en een mix van resorts voor ieder budget; Negril is hip en relaxed en belichaamt de Jamaicaanse 'Hey, mon' manier van leven.

Tip: Als je van plan bent een reis naar Jamaica te maken, probeer dan een je bezoek samen te laten vallen met een van de jaarlijkse evenementen op het eiland, zoals de Reggae Marathon in Negril of Reggae Sumfest in Mobay.

Reisorganisaties met reizen naar Jamaica

Meer blogs over Jamaica

Beoordelingen van Jamaica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.3
Stranden
9.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8