Veel gerechten die je in Kroatië voorgeschoteld krijgt, zijn beïnvloed door de tijd dat de Venetiërs nog de baas waren in het gebied. Italiaanse gerechten als pizza en pasta zie je daarom overal terug. Voor het meer traditionele Kroatische eten moet je bij de Slavische keuken zijn, gecombineerd met Hongaarse en Oostenrijkse gerechten. Dan kom je vaak uit bij geroosterde vleesgerechten en goulashgerechten. De schapenkaas van Pag (Paški Sir) en gedroogde ham zijn plaatselijke favorieten, net als Cevapcici (gehaktballetjes met ui en kruiden), Pršut a paškisir (ham met schapenkaas), Štrukli (gevulde deegpakketjes), Kulen (gekruide salami met Spaanse peper), Palacinka (opgevouwde pannenkoek gevuld met jam of chocolade) en Manistra (soort minestronesoep bereid met peulvruchten).
Qua drinken is het niet veel anders in Kroatië dan in Nederland. De koffie, thee, bier, wijn en frisdrank zal je allemaal bekend voorkomen. O
Meer weten over reizen naar Kroatië?
Bekijk hier alle informatie