Kroatië ervaringen

De Kroatië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Kroatië,

Er zijn 35 ervaringen met Kroatië geplaatst.

Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
7.7
Stranden
7.4
Steden
7.7
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
7.9

Beoordelingen van Kroatië

Wat vinden anderen van rondreizen in Kroatië?
9,8

Geweldig land

Kroatië
Autorondreis met ANWB
22-06-2022

Zeer mooi, gastvrij, vriendelijk en netjes land. We zijn er vorig jaar geweest en gaan dit jaar weer. We zijn met de auto gegaan voor 4 weken en Kroatië binnengekomen in Istrië, in Pula en Porec geweest daarna naar Rijeka en het eiland Krk geweest. De week erop zijn via naar het kleine plaatsje Rastoke (gelukkig niet bekend bij massatoeristen, daar overnacht en genoten van de natuur) daarna doorgereden naar de Plitivice meren met de geweldige watervallen (aanrader). Een van de mooiste natuur gebieden in Europa.

Vervolgens naar Zadar geweest, mooi oude historische binnenstad en je ziet de invloed van het Romeinse rijk, Venetiaanse periode, Kroatische tijd prachtige steegjes gezellige restaurantjes. Daarna naar Sibenik en Krka meren geweest. En de wijnen zijn er echt geweldig, voor de wijnliefhebbers de tip: zoek naar de rode wijn Plavac Mali of de witte wijn Posip, bijzonder lekkere Kroatische wijnen.

Dit jaar staat Split, de eilanden Hvar, Korcula en Dubrovnik op de planning.

Joris
Gereisd met partner
9,2

Geweldig, voor herhaling vatbaar

Kroatië
Autorondreis
22-06-2022

Zeer mooi, gastvrij, vriendelijk en netjes land. We zijn er vorig jaar geweest en gaan dit jaar weer. We zijn met de auto gegaan voor 4 weken en Kroatië binnengekomen in Istrië, in Pula en Porec geweest daarna naar Rijeka en het eiland Krk geweest. De week erop zijn via naar het kleine plaatsje Rastoke (gelukkig niet bekend bij massatoeristen, daar overnacht en genoten van de natuur) daarna doorgereden naar de Plitivice meren met de geweldige watervallen (aanrader). Een van de mooiste natuur gebieden in Europa.

Vervolgens naar Zadar geweest, mooi oude historische binnenstad en je ziet de invloed van het Romeinse rijk, Venetiaanse periode, Kroatische tijd prachtige steegjes gezellige restaurantjes. Daarna naar Sibenik en Krka meren geweest. En de wijnen zijn er echt geweldig, voor de wijnliefhebbers de tip: zoek naar de rode wijn Plavac Mali of de witte wijn Posip, bijzonder lekkere Kroatische wijnen.

Dit jaar staat Split, de eilanden Hvar, Korcula en Dubrovnik op de planning.

Joris Molenaar
Gereisd met partner
6,0

Netjes land

Kroatië
Familiereis
05-08-2020

Netjes en schoon land. Over het algemeen helaas duur voor wat je krijgt. In ons geval in jachthavens en restaurants in de buurt van jachthavens. Ook de mensen lijken het tourisme zat te zijn. Dit kan natuurlijk ook gewoon pech zijn geweest voor ons.

Klaas jan
Gereisd met gezin in July 2020
8,0

Gezellige reis door Kroatie

Kroatië
Fly-drive met Corendon
11-02-2017

wij zijn in 2016 en jaren daarvoor in Kroatië geweest o(voorheen op het eiland Lastovo) en de laatste keer op het eiland Korcula. helemaal fantastisch. heen/terug met de auto en dit jaar misschien met het vliegtuig.
fijne mensen, goed eten, gastvrij, mooie natuur en vooral lekker zwemmen in de Adriatische Zee.
ontspannen bij leuke appartementen met vriendelijke eigenaren is helemaal top.

Marja Delbosq
Gereisd met partner in September 2017
6,3

Kroatie in een notendop!

Kroatië
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

In korte tijd veel van het land kunnen zien. Soms wel wat langere reisdagen, maar overal werden de mooiste en meest bijzondere plekjes opgezocht.

Wendy
Alleen gereisd in September 2016
8,3

Geweldige rondreis door Kroatié, Istrië en Dalmatische kust.

Kroatië
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Geweldige mooie steden bezocht met goed uitgekozen gidsen, zoals Pula, Split, Dubrovnik, Opatia en meer. Helemaal onderde indruk van de Plitvice meren. Pas geleden op facebook een winters filmpje gezien van deze meren en omgeving. Helemaal geweldig. De reisleidster en chaufeur waren geweldig. Zeker een aanrader om een week heerlijk te genieten en veel te zien en te denken, dat je 14 dagen i.p.v. 8 dagen deze prachtige rondreis hebt meegemaakt. een goede reisleid(st)er en chaufeur maken zo wie zo de helft van de reis een geweldige beleving door de kennis van het land. je kon ook nog bijboeken, om een paar dagen langer van de kust te genieten of van een van de geweldige steden.

Els Tittulaer-Koppe
Gereisd met partner in September 2016
8,7

Schitterende rondreis Kroatië van Porec naar Dubrovnick.

Kroatië
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

Super reis met een super reisleidster heel veel steden bezocht vooral Dubrovnick was super mooi.Dit land is super netjes en heeft een super mooie kustlijn.

Marijke Habets
Gereisd met partner in May 2021
7,0

Familievakantie Kroatië

Kroatië
Familiereis
31-01-2017

Kroatië is een erg mooi en onderschat land. Ook voor kinderen is het er leuk. Je kunt veel in de natuur ondernemen en het massatoerisme valt nog mee.

Japke nijholt
Gereisd met gezin in August 2004
8,7

Prachtige rondreis Kroatië

Kroatië
Singlereis met Bolderman Excursiereizen
13-01-2017

Veel natuur, bos, mooei kust en prachtige grotten en leuke oude plaatsjes met smalle staatjes.

Hanny Montenarie
Alleen gereisd in September 2016
8,5

Robijnen feest

Kroatië
Familiereis met TUI
10-01-2017

Met ons gezin van 8 personen naar Damatie in Kroatië gereisd om in de regio Zadar ons robijnen huwelijksfeest te vieren. Op het strand van Zaton hebben wij onze trouwgeloftes opnieuw uitgesproken.

Marga Bongers-Driessen
Gereisd met gezin in June 2016
8,5

Kroatië; 1 woord: WAUW!

Kroatië
Autorondreis met TUI
19-01-2016

Vanuit een camping in Rovinj zijn we elke dag gaan touren en hebben prachtige gebieden gezien. De dorpjes in de buurt (Porec, en Rovinj zelf) zijn fantastisch om eens doorheen te lopen. Hoogtepunt van onze vakantie? Toch wel zeker de Plitvice watervallen. Ruim 3 uur rijden van Rovinj en we liepen door dit gebied in de regen en de hagel, maar zelfs toen was het nog geweldig. Het is zo fantastisch mooi! Ga je nog naar Kroatië? Ga met de auto of huur een auto daar. Er is zoveel te zien!

Suze
Gereisd met partner in August 2013
8,5

Kroatië, 1 woord: WAUW!

Kroatië
Autorondreis met TUI
19-01-2016

Vanuit een camping in Rovinj zijn we elke dag gaan touren en hebben prachtige gebieden gezien. De dorpjes in de buurt (Porec, en Rovinj zelf) zijn fantastisch om eens doorheen te lopen. Hoogtepunt van onze vakantie? Toch wel zeker de Plitvice watervallen. Ruim 3 uur rijden van Rovinj en we liepen door dit gebied in de regen en de hagel, maar zelfs toen was het nog geweldig. Het is zo fantastisch mooi! Ga je nog naar Kroatië? Ga met de auto of huur een auto daar. Er is zoveel te zien!

Suze
Gereisd met partner in August 2013
7,5

Super vakantie in Istrie, goed geregeld door Arke

Kroatië
Fly-drive met TUI
15-01-2016

Ik vond de excursie naar Venetië en de Plitvicemeren super! Daarnaast mooie cultuur in en rond Pula.

Silvia
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Kroatië: een land vol verrassingen

Kroatië
Kampeerrondreis
12-01-2016

Met Trogir als uitgangspunt hebben wij de steden Split, Trogir, Zadar en Sibenik ontdekt. Verder bezochten we nationaal park Krka, de Plitvice meren en de hoofdstad Zagreb. Kroatië is zo ontzettend mooi! Mijn tip voor de steden is om vooraf te bedenken welke highlights je per stad echt wilt zien en om verder gewoon rond te dwalen door deze steden. Zo zijn ze op zijn mooist! Voor wie van natuur houdt, en eigenlijk ook voor de mensen die er niet van houden, zijn nationaal park Krka en de Plitvice meren een echte aanrader. De natuur is wonder mooi!

Kim
Gereisd met gezin in July 2015
9,0

Het onvergetelijke, zonnige en culturele Kroatië

Kroatië
Familiereis met D-reizen
11-01-2016

Ik ben in Kroatie naar vele standen geweest, Juli is dan ook een periode van lekker weer! Veel kleine markten bezocht en genoten van de 'kijken kijken niet kopen'-verkopers. Kleine dorpjes bezocht met veel cultuur, het is daar ontzettend mooi en er hangt een gezellige sfeer. Mensen zijn er heel erg open en genieten volop van het leven. Zou er zo nog eens naartoe gaan!

Lois Ludolph
Gereisd met vrienden in July 2014
5,7

Land van ongeschatte waarde

Kroatië
Familiereis met TUI
10-01-2016

Ik ben geweest in de stad Rovinje. Dit is een onvoorstelbaar mooie plek met een grote haven. Een tweede ST. Tropez.

Iris Jennyfer Drost
Gereisd met partner in July 2011
6,5

Geweldig Kroatië

Kroatië