Home
Blog
Bestemmingen
China volgens reisblogger Manouk

China volgens reisblogger Manouk

op 24 september 2014
3 minuten leestijd
China reis
China reis

In deze nieuwe rubriek voelen we reisbloggers aan de tand over een bepaalde bestemming. In deze eerste aflevering vragen we Manouk naar haar ervaringen in China!

Manouk (28) is van jongs af aan verslaafd aan reizen en heeft al veel van de wereld gezien. Ze reist onafhankelijk en is altijd in voor nieuwe avonturen. Op haar reisblog Bunch of Backpackers deelt ze haar passie voor reizen. Ze is er pas vorig jaar mee begonnen, maar het staat nu al boordevol fijne reisinspiratie: verhalen, tips, foto's en meer! Wij waren benieuwd wat Manouk van China vond...

Waarom wilde je naar China en hoe zag je reis er uit?

"De Chinese Muur, de Verboden Stad, Kung-fu, keizers, Mao en het Terracotta Leger: China is een land wat altijd tot mijn verbeelding heeft gesproken door haar historie en cultuur. Later ontdekte ik ook de natuurlijke wonders zoals het Karst-gebergte in het zuiden, de turquoise-kleurige meren van Juizhaigou en de heilige bergen.

Ik reisde drie keer naar China af. De eerste keer was in 2007 waarbij ik een bijzondere reis maakte bestaande uit 2 weken homestay in een grote Chinese stad (Shijiazhuang), 2 weken homestay in een zeer landelijk gebied (Xilonhot, Innermongolia) en 2 weken Beijing. Na deze eerste reis kwam ik zo enthousiast terug dat ik een paar maanden later weer in het vliegtuig zat (2008) voor een Beijing stedentrip met familie.

Echter, in dit interview zal ik me met name concentreren op mijn 2010 avontuur waarbij ik vanuit Moskou in Beijing aan kwam met de beroemde Transmongolie Express. Hierna zakte ik via allerlei plekken in China af richting Laos. Ik maakte deze reis alleen en op de bonnefooi waarbij ik met name in hostels verbleef.

Bezochte plekken
Beijing - Datong - Xian - Chengdu - Jiuzhaigou - Tibet - Kunming - Dazhai Ping 'An - Guilin - Yangshuo"

Wat maakte reizen door China speciaal voor jou?

"China was bijzonder doordat het een reisdroom was die uit kwam. Het is  een fascinerend en complex land met een eeuwenoude geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Mijn China reis ging van highlight naar highlight. Het is een zeer divers land dat onmogelijk kan teleurstellen op het gebied van natuur en cultuur. Verder heeft China een vriendelijke bevolking, is reizen veilig en makkelijk, kan je er heerlijk eten en biedt het ook voldoende voor de 'outdoor' liefhebber."

Wat vond je de meest indrukwekkende bezienswaardigheid?

"Toen ik aankwam in Jiuzhaigou, een natuurpark vol turquoise-kleurige meren, bossen en watervallen raakte ik ontroerd door haar immense schoonheid. Dit was mij nog niet eerder overkomen en het park is nog steeds een van mijn reishoogtepunten."

Wat is de leukste activiteit die je gedaan hebt?

"In Beijing stelde een vriendinnetje voor om Leo's Secret Great Wall tour te doen: een tour naar een ongerestaureerd stuk Chinese Muur. Ik, als geen groot fan van 'tours', ging met weinig verwachtingen mee. Het bleek (zoals je vast al had aangevoeld) fantastisch te zijn. We maakten een zware hike over een ongerestaureerd stuk muur over rotsblokken, langs afgebrokkelde wachttorens en met kilometers muur voor en achter ons met geen enkele andere toerist. Voor deze keer dus fan van een tour ;)! Je kan de tour boeken via de website van het Leo Hostel."

Wat was jouw mooiste reismoment in China?

"In het algemeen heb ik veel mooie reismomenten in de Chinese stations en treinen gehad. Er heerst een aparte sfeer en je bent toch een avond en nacht op elkaar aangewezen. Van gezellige 'gesprekken' in de avond, het delen van eten, ongemakkelijke sanitaire faciliteiten en tot heerlijk in de ochtend uit het raam staren: reizen in de treinen in China was heerlijk!"

Hoe zijn de mensen in China?

"Dat is lastig om in een aantal woorden of zinnen uit te drukken, maar ik heb ze ervaren als vriendelijk, hartelijk, behulpzaam en nieuwsgierig. Af en toe mogelijk wat nors-kijkend, maar dat komt denk ik door de taalbarriere waardoor ze zich ongemakkelijk voelen."

Zijn er dingen die je minder leuk vond?

"De Chinese bezetting in Tibet was erg naar om te zien. Soldaten op daken, strenge controles en hartverscheurende verhalen van Tibetanen. Toch, ondanks de bezetting zou ik een ieder aanraden om Tibet te bezoeken. Het is een unieke, bijna magische plek. Een plek die het verdient om bezocht, gepreserveerd en gered te worden."

Heb je een goede tip om te overnachten?

"In het algemeen zou ik hostels adviseren. Deze zijn uitstekend met schone en moderne kamers, leuke activiteiten en Engelssprekend personeel."

Wat zou je onze lezers zeker aanraden als ze naar China gaan?

"Jiuzhaigou wordt weinig bezocht door Westerse toeristen, maar is een van de mooiste plekken op aarde!"

Bedankt Manouk. Erg leuk om je China verhalen te horen!

Geïnspireerd door Manouk haar ervaringen in China? Op onze China pagina lees je alles over het maken van rondreizen in China.

En tot slot nog enkele mooie foto's van Manouk!

Manouk in Tibet

Yangshou

Gezelligheid in een Chinees hostel

Het "Kunming stone forest"

Religieuze toewijding in Tibet

Chinese rijst terrassen

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4