Home
Blog
Bestemmingen
5x Must-do’s in Nieuw-Zeeland

5x Must-do’s in Nieuw-Zeeland

2 minuten leestijd
5x Must-do’s in Nieuw-Zeeland

Deze outdoor-activiteiten mag je zeker niet overslaan als je in Nieuw-Zeeland bent! (En zijn al genoeg reden om überhaupt te reizen in Nieuw-Zeeland!)

Nieuw-Zeeland staat bij veel reisliefhebbers op de bucketlist, maar wordt vaak ‘bewaard voor later’. Maar deze activiteiten zijn ook – juist – leuk om te doen nu je nog jong bent! Nieuw-Zeeland, we're coming for you!

1. Hiken in Wanaka

Hiken in Wanaka
Hiken in Wanaka

Natuurlijk mag je de bekende hike Tongariro Alpine Crossing niet overslaan, maar wil je eens wat anders (en minstens zo mooi)? Beklim dan Mount Roy in Wanaka, op het Zuidereiland. De Roy’s Peak Track is een hike van 16 kilometer (return walk), waarbij je 8 kilometer omhoog klimt voor een subliem uitzicht over Lake Wanaka. Na deze welverdiende beloning moet je uiteraard ook weer 8 kilometer naar beneden, maar dit is gelukkig minder zwaar dan de heenweg. Goede schoenen (en kleding voor warm én koud weer) is een dikke must! Je vindt het beginpunt van deze prachtige wandeling een paar kilometer ten westen van Wanaka, bij een parkeerplaats aan de Mount Aspring Road.

2. Walvissen spotten in Kaikoura

Walvis in Kaikoura
Walvis in Kaikoura

Kaikoura is dé plek om in Nieuw-Zeeland walvissen te spotten. In dit plaatsje aan de oostkust van het Zuidereiland – waar het wemelt van de backpackers en campers – draait het allemaal om de bekende whale watching tours. Bij Whale Watch Kaikoura, de populairste aanbieder van het dorp, krijg je zelfs 98 procent garantie één of meerdere walvissen te zien tijdens een tour. Zie je niets? Dan krijg je een groot deel van je geld terug. Maar niet getreurd, er vallen naast sperm whales en hump back whales ook dolfijnen, zeeleeuwen en albatrossen te spotten!

3. Ziptrek in Queenstown

Queenstown mag dan bekend staan om de indrukwekkende bungeejumps (en het mountainbiken, paragliden, skydiven en nog veel meer), maar wist je dat je er ook een ziptrek kunt doen? Een ziptrek is een soort kabelbaan 2.0: je wordt in een leuk tuigje gehesen en vastgeketend aan een kabelbaan. Vervolgens zweef je van boom naar boom, met uitzicht op het beeldschone Queenstown en Lake Wakatipu. Let op: om bij het vertrekpunt van de Ziptrek Ecotours te komen, moet je wel even de gondel pakken (à 32 dollar per persoon). Of een uur de berg op klouteren, aan jou de keuze!

4. Cruise door Milford Sound

Milford Sound
Milford Sound

Misschien wel de bekendste must-see van het Zuidereiland: Milford Sound. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het nou precies? Milford Sound is een fjord (‘inkeping’) vanaf de Tasman Sea in het fjord-landschap van het Zuidereiland. Het totale fjord is 16 kilometer lang, vanaf de zee tot het punt waar dagelijks meerdere boten vertrekken. Milford Sound is namelijk het beste te bewonderen vanaf een boot! Tijdens een twee uur durende cruise vaar je tussen de 1200(!) meter hoge rotsen door tot de Tasman Sea en terug. Als je mazzel hebt zie je de bewoners van Milford Sound (lees: zeehonden!). Milford Sound is – zonder stoppen – ruim twee uur rijden vanaf het laatste dorp Te Anau, dus plan je trip zorgvuldig!

5. Skydiven in Taupo

Skydive Taupo
Skydive Taupo

Waar kun je beter skydiven dan in de Skydiving Capitol of the World? Aldus insiders over Taupo. Eén ding is zeker: parachute springen boven Taupo levert gegarandeert prachtige plaatsjes op. Wat dacht je van Lake Taupo, een meer van maar liefst 600 vierkante kilometer, omringd met bergtoppen, vulkanen en helderblauwe rivieren? Wij tippen Taupo Tandem Skydiving, net buiten het centrum van Taupo. Hier spring je vanaf 249 dollar (150 euro) en kun je zelfs gratis worden opgehaald door een gele hummer-limo! Houd wel rekening met slecht (of bewolkt) weer. Dan gaat de skydive niet door en kun je ingeboekt worden voor een later tijdstip. Beter maak je dus een meerdaagse trip naar Taupo!

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9