Home
Blog
Opmerkelijk
5 Absoluut Angstaanjagende Activiteiten

5 Absoluut Angstaanjagende Activiteiten

op 17 oktober 2014
1 minuut leestijd
Caminito del Rey, Malaga Spanje
Caminito del Rey, Malaga Spanje

Het leuke aan reizen is dat je de kans krijgt om je grenzen te verleggen en dingen te doen die je anders nooit zou doen. Waarvan je een adrenaline-kick krijgt en naderhand kunt zeggen dat je het toch maar mooi gedaan hebt. Hieronder belichten we vijf absoluut angstaanjagende activiteiten die je niet zou willen missen:

1. Lopen over de laatste Inca hangbrug

Ooit kende het Andes gebergte een complex systeem van geweven hangbruggen, dat de primaire wijze van vervoer was voor de Inca bevolking in de bergen. In die tijd waren deze handgemaakte hangbruggen misschien dood normaal, maar nu is het oversteken van deze laatste 'keshwa chaca' toch een avontuur op zich. Op een hoogte van 65 meter boven de ruisende rivier krijg je hier geheid een kick als je deze 35 meter lange hangbrug oversteekt.

2. Ga naar het Internationale Highline Meeting Festival

De aanwezigen bij het Internationale Highline Meeting Festival noemen zichzelf 'luilakken', maar niet om de reden die je zou denken. Deze avontuurlijke jongens en meisjes brengen het gehele festival door op honderden meters boven de ongerepte Italiaanse Alpen. Wij zouden er de hele tijd met de maag in de keel zitten, maar een uitzicht als dit is natuurlijk wel uniek.

3. Loop de Caminito del Ray

El Caminito del Rey is een uiterst smal pad langs extreem steile wanden van een kloof in El Chorro, in Málaga, Spanje. Door de jaren heen is deze legendarische route behoorlijk in verval geraakt, en wordt het zelfs af en toe gesloten om toch een enigzins veilige doorgang te behouden. Sommige delen zijn slechts een meter breed en zullen je de canyon muren doen knuffelen om te passeren.

4. Fiets de Yungas Road

 

Als je gaat fietsen op een weg die ook wel de 'Death Road' wordt genoemd, dan weet je dat je een avontuur gaat beleven. De 60 kilometer lange Yungas Road werd oorspronkelijk aangelegd door Paraguayaanse gevangenen in de vroege jaren 1900, en verbindt reizigers van de Boliviaanse hoofdstad La Paz naar het kleine stadje Corioco. Met slechts een breedte van drie meter en tweerichtingsverkeer lijkt dit een plek waar veel ongelukken gebeuren, maar de prachtige uitzichten en het avontuur maken dit een absolute must see.

5. Neem de Tren a las Nubes

Letterlijk vertaald betekend de epische 435 meter lange Tren a las Nubes - 'Trein naar de Wolken' en die naam is zeker terecht. Tijdens de 16-uur durende treinrit vanaf de Argentijnse stad Salta klim je maar lieft 4.200 meter omhoog. Gedurende de rit passeer je 29 bruggen en 21 tunnels, en zie je platteland, bergtoppen en eindeloze vlaktes van de lokale tabaksvelden voorbij komen.

Meer blogs