Home
Blog
Algemeen
De ultieme bucketlist voor adrenaline-junkies: 19x must-do’s

De ultieme bucketlist voor adrenaline-junkies: 19x must-do’s

op 22 januari 2016
5 minuten leestijd
De ultieme bucketlist voor adrenaline-junkies: 19x must-do’s

Thrillseekers, daredevils en adrenaline-junkies opgelet: deze zenuwslopende activiteiten kun je met stip noteren op je bucketlist!

De tijd dat je op vakantie ging om uit te rusten aan het zwembad is voorbij. Voor jou althans. Jij reist voor het avontuur! Ontspanning na inspanning, toch? ;-) Van bungeejumpen tot diepzeeduiken: je deed het allebei al. Maar durf je ook onderstaande activiteiten op jouw bucketlist te zetten?

1. Maak een basejump in Noorwegen

Draai jij voor skydiven je hand niet meer om? Ga dan een stapje verder en doe een basejump in Noorwegen. Hierbij spring je niet uit een vliegtuig, maar van een fjiord af. Bij voorkeur het Preikestolen-fjord, in Rogaland vlakbij Stavanger. Dit fjord is 600 meter hoog en heeft bovenop een groot, plat plateau. Ideaal voor een aanloopje dus! Stort je naar beneden en vergeet vooral je parachute niet op tijd uit te klappen.

2. Fietsen over de Death Road in Bolivia

’s Wereld meest gevaarlijke weg ligt in Bolivia en wordt niet voor niets de Death Road genoemd. Jaarlijks zouden er 200 a 300 mensen omkomen op (of beter gezegd: naast) deze weg. Toch is er ieder jaar weer animo voor een spectaculaire fietstocht over de Death Road. Tijdens de tocht daal je 3.600 meter af en kom je Tip: laat je fiets liever staan in het regenseizoen, van december tot maart.

3. Vulkaan boarden in Nicaragua

Een vulkaan beklimmen, om er vervolgens vanaf te boarden: klinkt dat jou als muziek in de oren? Boek dan maar een ticket naar Nicaragua. In het plaatsje Leon staat de (actieve!) vulkaan Cerro Negro, waar je vanaf je board snelheden tot wel 95 kilometer per uur kunt bereiken.

4. De Canyon Swing in Nieuw-Zeeland

Is het een bungeejump? Is het een schommel? Nee, het is de Canyon Swing in Nieuw-Zeeland! Vanaf een 109 meter hoge klif boven de Shotover River (uiteraard bij Adrenaline City Queenstown) spring je de diepte in, om na een vrije val van 60 meter nog 140 meter door te schommelen. Kijk het filmpje maar zou ik zeggen!

5. Zwemmen in de Devil’s Pool bij Victoria Falls, Zambia

De Victoria Falls kan – als grootste waterval ter wereld – wat ons betreft sowieso op iedere bucketlist, maar voor dare devils hebben we nog een toepasselijke activiteit in petto: zwemmen in de Devil’s Pool. Dit natuurlijke ‘zwembadje’ bevindt zich bovenaan de Victoria Falls. Neem je zwemdiploma maar mee, want je wilt niet 100 meter naar beneden kletteren… Kippenvel bij dit filmpje.

6. Wing Walking: Loop op een vliegtuigvleugel, Engeland

Dit geloof je niet, maar het bestaat echt: met Wing Walking loop je als een heuse Tom Cruise over de vleugels van een tradivliegtuig! Uiteraard kun je niet ‘echt’ vallen, want je zit aan touwen bevestigd, dus waar wacht je nog op? Het kan in Engeland nota bene! N.B. je moet wel onder de 77 kilo wegen en mag maximaal 1,83 meter lang zijn. Ladies? ;-)

7. De hoogste bungeejump ter wereld, China

Wel eens gebungeejumpd? You haven’t seen anything yet! De sprong vanaf de Macau Tower in Macau (net als Hong Kong een speciale administratieve regio in China) is 233 meter hoog. Wil je deze unieke bungeejump maken? Dan moet je daar wel meer dan 3.000 dollar neertellen!

8. Loop over het randje van de CN Tower, Canada

Genieten van het uitzicht van Toronto vanuit de CN Tower? Saaaai!  Beter neem je een kijkje vanáf de CN Tower. Met de EdgeWalk loop je in de openlucht, over de rand van de toren, een rondje om de CN Tower. Deze walk is de hoogte ter wereld én hands-free!  Living on the edge!

9. Maak een skydive in Dubai

Skydiven is natuurlijk altijd vet, maar boven Dubai levert het zéker mooie beelden op. Wat dacht je van een sprong boven de Palm Drop Zone? Hilarische kiekjes gegarandeerd. Onwerkelijk!

10. Raften op de Futaleufu rivier, Chili

Dé rafting experience beleef je in Patagonië, op de Futaleufu River in Chili om precies te zijn. Deze rivier is circa 250 kilometer lang en neemt je mee door de prachtige, ruige Chileense natuur. Wat deze raft bijzonder maakt? De ‘echte’ rafting experience op de Futaleufu duurt ongeveer een week!

11. Maak de gevaarlijkste wandeling ter wereld in China

Bergwandelen iets voor oude mensen? Dan heb je Hua Shan nog nooit gezien! Deze berg in China is 2.155 meter hoog en om de top te bereiken moet je een flinke portie lef meenemen. The Dangerous Huashan Hiking Trail is soms maar een schouder breed en niet meer dan een houten plank tegen de rots…

12. Zwemmen in Antarctica

Geen grap, geen trucjes: bij Deception Island in Antartica kan écht worden gezwommen. Het water hier is nét niet bevroren, waardoor zwemmen technisch gezien mogelijk is. Pas wel op voor ronddrijvende blokken ijs! Gegarandeerd geen decepte ;-)

13. Klif duiken bij La Quebrada, Mexico

Vanaf een rots de zee in springen krijgt een heel andere betekenis bij La Quebrada in Mexico. De klif biedt springpunten van 12 en 24 meter hoog, maar de echte kunst zit ‘m in het wachten op de juiste golf. Anders zou je heel goed op de rotsen kunnen belanden… 

14. Marathon des Sables: ultraloop in de woestijn, Marokko

Deze marathon is geen 42 kilometer, maar 254 kilometer. Gelukkig mag je er wel zes dagen over doen. Die zes dagen zijn ook broodnodig, want deze ultraloop wordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld. Was het niet door de afstanden, dan wel door de temperaturen (van 5 tot 40 graden Celcius) en het feit dat je je eigen rugzak moet dragen…

15. Neem de steilste achtbaan ter wereld in Fujiyoshida, Japan

Dagje Sixflags? Doe jou maar een enkeltje Fuji-Q Highland. Dit attractiepark in Fujiyoshida in Japan heeft de steilste achtbaan ter wereld! Met uitzicht op de indrukwekkende Fuji vulkaan, neemt de Dodonpa je 42 meter mee de lucht in, om je – 1,8 seconden later – met 172 kilometer per uur naar beneden te storten. Gelukkig duurt het ritje maar 55 seconden. En dat is pas één achtbaan…

16. Spelen met vuur op de Full-Moon Party op Koh Phangan, Thailand

Een klassiekertje op Koh Phangan in Thailand, die je kunt upspicen door met vuur te spelen. Letterlijk. Limbodansen onder een brandend koord, door een brandende ring springen… Met drank op doe je soms gekke dingen (en loop je de rest van je reis misschien wel met verband om de enkels). 

17. Surfen bij Ship Stern Bluff, Tasmanië

Ship Stern Bluff in Tasmanië (Tassie voor insiders) staat bekend als de gevaarlijkse surfspot ter wereld. En ja, de combinatie van zeven meter hoge golven en talloze grote rotsen in het water, ziet er inderdaad niet erg veilig uit. Maar wel kicken!

18. Rol in een bal van een berg af in Rotorua, Nieuw-Zeeland

Het ziet er zo onschuldig uit: in een doorzichtige bal van een groene heuvel afrollen. Zorbing noemen ze het. Maar je moet het maar durven! Ga jij voor de droge of natte versie bij Zorb Rotorua?

19. Duiken in een grot in de Devil's Eye Cave, Amerika

Met tien kilometer aan duikroutes kunnen liefhebbers van grotduikers hun geluk niet op in Florida. Bij de Ginnie Spring kun je naar hartenlust grotduiken, maar je komt er alleen in via de Devil’s Eye Cave, een gapend gat dat je ook weer moet zien terug te vinden…

PS: Wat je vooral niet moet doen..

Tot slot nog enkele “bucketlist-dingen” die mensen wellicht ook in dit rijtje verwachtten, maar die wij absoluut NIET aanraden vanwege de dierenmishandeling:

Het stierenrennen in Pamplona, Spanje

Ongetwijfeld goed voor de adrenaline-aanmaak, maar iets minder voor de stieren…

Rijden op een olifant, waar ook ter wereld

Een paar minuten plezier voor jou, een levenlang stress voor de olifant. Lees hier waarom olifantrijden niet op je bucketlist moet.

Duiken met haaien in Zuid-Afrika

Heel gaaf hoor, maar dodelijke beesten naar de kust lokken lijkt ons niet slim (en niet natuurlijk).

Cage of Death (zwemmen met krokodillen in Noord-Australië)

Een krokodil hoort in de natuur, niet in een aquarium…

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Meer blogs