Home
Blog
Algemeen
De meest avontuurlijke wandelroutes ter wereld

De meest avontuurlijke wandelroutes ter wereld

op 6 januari 2014
1 minuut leestijd
De meest avontuurlijke wandelroutes ter wereld

Wij zijn echte natuurliefhebbers en tijdens het reizen gaan we er dan ook graag op uit om een stevige wandeling te maken. De routes in deze lijst zijn echter wel heel avontuurlijk.

Wij zijn echte natuurliefhebbers en tijdens het reizen gaan we er dan ook graag op uit om een stevige wandeling te maken. In veel landen zijn hier keurige wandelroutes voor aangelegd, die je eenvoudig kunt volgen. De routes in deze lijst zullen je bloed echter sneller doen stromen en zijn echt weggelegd voor de meer avontuurlijke en ervaren hikers. Houd jij van avontuur, kijk dan verder!

Triftbrug, Zwitserland

De Triftbrug is de langste voetgangersbrug in de Zwitserse Alpen, met een lengte van 170 meter. De brug overspant de Triftsee op een duizelingwekkende hoogte van 100 meter. Wie deze brug oversteekt krijgt gegarandeerd kippenvel!

Glass SkyWalk, China

De 'Glass SkyWalk' is een transparant pad op 1.430 meter boven zeeniveau dat aan de zijkant van de Tianmen berg in Zhangjiajie, China is gebouwd

Keshwa Chaca, Peru

Deze brug in Peru is enkele gemaakt van touwen! Wat zegt de avonturier in jou daar van?

Stairs of Death, Peru

Aan spannende routes in Peru geen gebrek. Deze 'Stairs of Death' liggen in de Inca Trail route naar de Machu Picchu. Op een hoogte van 2.438 meter steken hier de traptreden uit de berg.

El Caminito del Rey, Spanje

El Caminito del Rey in Spanje staat ook wel bekend als het koningspad. Het is een vervallen wandelpad dat loopt van Álora in Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het pad is 3 kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier. Op vrijwel geen enkele plaats bevinden zich leuningen!

Hai’Ku Stairs, Hawaii

Deze trap op Hawaii telt 3.922 metalen traptreden en wanneer je deze allemaal beklimt kom je uit op een hoogte van 853 meter. De trap werd in 1943 gebouwd voor de installatie van een kabel antenne, maar avontuurlijke wandelaars komen hier nog graag. De overheid heeft het verboden om de trap te beklimmen, dus gaan veel avonturiers 's nachts omhoog om te voorkomen dat ze gezien worden.

Hussaini brug, Pakistan

Deze brug over het Borit meer in Pakistan verbindt de Hunza vallei met de rest van het land. Voor de meeste mensen zal het een avontuur zijn om deze brug over te steken, maar voor de lokale bevolking is het noodzakelijk om met de rest van de samenleving in verbinding te blijven.

Moher pad, Ierland

Op 215 meter hoogte loopt bij de rotswanden van Moher aan de westkust van Ierland een zeer avontuurlijk pad, dat populair is onder ervaren mountainbikers.

Hua Shan berg, China

De zuidelijke route naar de top van de Hua Shan berg, in de Shaanxi provincie in China, staat bekend als extreem gevaarlijk.

Meer blogs