Home
Blog
Algemeen
Speciaal voor soloreizigers: de avontuurlijke groepsreizen van GoToo

Speciaal voor soloreizigers: de avontuurlijke groepsreizen van GoToo

op 6 februari 2024
3 minuten leestijd
Single reiziger in Zuidoost-Azië
Single reiziger in Zuidoost-Azië

Ben je een avontuurlijke singlereiziger, maar zoek je toch de gezelligheid van gelijkgestemde reizigers? Dan zijn de groepsreizen van de nieuwe reisorganisatie GoToo ideaal. Deze reizen zijn bedoeld voor singlereizigers van 40+ en zitten bomvol avontuur en originele activiteiten. Vrijheid staat voorop, dus er is ook genoeg ruimte om lekker je eigen gang gaan. Deze drie reisbestemmingen van GoToo vinden wij grote aanraders. Lees mee!

Avontuurlijke groepsreis naar Vietnam 

Groepsreis Vietnam
Groepsreis Vietnam

Van de chaotische, sfeervolle straten van Hanoi tot de eindeloze rijstterrassen in het onbekendere Pu Luong: Vietnam is een feest voor reizigers. Met GoToo verken je natuurlijk de must sees, zoals Halong Bay en Hoi An, maar ga je net zo vaak van de gebaande paden af. In Hanoi duik je samen met een local de lokale eetcultuur in, je fietst door de rijstvelden in Mai Chau en bezoekt de kleurrijke markten van bergvolken in het noorden. In Hue eet je bij de nonnen van de Dong Thien Pagada en woon je een traditionele Cau An-ceremonie bij. Natuurlijk ben je ook lekker actief: je hiket door bamboebossen, vaart op een vlot de Cham-rivier af en rijdt achterop bij een local op de brommer de Hai Van-pas over. 

Ontdek de mooiste plekjes van Zuid-Vietnam

Als je in Hoi An van je brommer stapt, is het tijd om bij te komen. Rustig in je eentje, of samen met een groepsgenoot. Dwaal langs de vele winkeltjes, proef de lekkerste lokale specialiteiten of laat kleding op maat maken bij een goede kleermaker. Daarna is het tijd om het bruisende zuiden van Vietnam te ontdekken. Spring achterop de Vespa bij een gids in Ho Chi Minh City, fiets door de vruchtbare Mekong Delta en leer hoe je zelf verse noodles maakt. Je bezoekt ook de drijvende markt van Cai Rang, waar je zelf naartoe roeit. 

 Meer info: bekijk hier de rondreis Vietnam van GoToo

Het echte Balkanleven in Albanië

Groepsreis Albanië
Groepsreis Albanië

De groepsreis naar Albanië van GoToo is de ideale combinatie tussen cultuur, natuur en avontuur. De reis start in hoofdstad Tirana. Hier is het oude communistische bolwerk Blloku nu het meest levendige deel van de stad geworden. In het authentieke stadje Gjirokastër maak je kennis met de geboorteplek van de paranoïde ex-dictator Enver Hoxka. Tijdens zijn heerschappij liet hij vele bizarre bunkers en tunnels aanleggen. Je bezoekt ze samen met een Nederlander die al jaren in Albanië woont en krijgt een goed beeld hoe anders het leven in Albanië was in de communistische tijd.

Offline en offroad

De Albanese stranden zijn beeldschoon en nog vrij van massatoerisme – heerlijk om eens ongestoord een goed boek te kunnen lezen. Langs de kustlijn bij Sarandë kom je meerdere verlaten strandjes tegen voor een dagje zon, zee en niets. Avonturiers kunnen hun hart ophalen tijdens de 4x4 offroad tour door het binnenland van Zuid-Albanië (waar je ook zelf mag rijden) of de hike naar de top van de Tomorri. Extra adrenaline opzoeken? Ga dan raften op de Vjosa rivier en probeer maar eens de hele tocht in de raft te blijven zitten... 

Meer info: bekijk hier de rondreis Albanië van GoToo

Portugal voor avontuurlijke fijnproevers

Wijnproeverij in Portugal
Wijnproeverij in Portugal

Portugal is één van de meest veelzijdige reisbestemmingen van Europa. Je groepsreis van GoToo begint in het heerlijke Porto, waar alles om lekker eten draait. Tijdens een kookworkshop leer je de beste petiscos te maken, een soort Portugese tapas, en tijdens een rondleiding door een wijnhuis proef je de lekkerste port en Douro-wijnen. Tijdens je luxe verblijf in de spectaculaire Douro-vallei doe je dat uiteraard nog eens dunnetjes over.       

Afzakken richting het zuiden van Portugal

Een van de bekendste surfdorpen van Portugal is Ericeira, waar je slentert door smalle straatjes met witgekalkte huizen en bloeiende bloemen. Als je altijd al eens op een surfplank hebt willen staan: dit is je kans om een lesje te nemen. Een yogasessie na afloop doet je je pijnlijke spieren weer vergeten. Rond Lissabon zijn er volop pareltjes te bezoeken. Hike bijvoorbeeld naar het verborgen strand Praia do Ursa, dat alleen te voet te bereiken is. Maak vervolgens een culinaire wandeltocht door het geweldige Lissabon en duik ’s avonds een fadobar in. 

Meer info: bekijk hier de rondreis Portugal van GoToo  

Go Too: avontuurlijke groepsreizen met veel vrijheid

Go Too is er voor individuele reizigers van 40+, zo weet je zeker dat je gelijkgestemde reizigers met levenservaring treft. Reizen met een groep is gezellig, maar dat betekent natuurlijk niet dat je álles met je reisgenoten samen hoeft te doen. Bij GoToo krijg je daarom veel vrijheid om je dagen in te richten zoals jij dat wilt. Ideeën voor een andere activiteit dan dat er gepland staat? Geen probleem. Jouw reis, dus jij bepaalt. 

Avontuur én comfort op reis

Avontuur staat voorop in de reizen van GoToo, maar dan wel met een luxe randje. In Vietnam slaap je bijvoorbeeld in mooie boutiquehotels, sfeervolle homestays en gezellige lodges. In Albanië en Portugal zijn de beste kleinschalige luxe-accommodaties geselecteerd. Dat is comfortabel bijkomen na een actieve reisdag!

Meer info en boeken: bekijk hier de reizen van GoToo

Meer blogs over GoToo

Beoordelingen van GoToo

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
10
Vervoer
8
Reisleiding
10
Prijs / Kwaliteit
8
Algemeen
10