Home
Blog
Bestemmingen
4x4 avontuur in Bolivia: Salar de Uyuni

4x4 avontuur in Bolivia: Salar de Uyuni

op 29 januari 2015
1 minuut leestijd
4x4 avontuur in Bolivia: Salar de Uyuni

Het door land ingesloten Bolivia heeft reizigers veel te bieden. Van de rijke fauna in het Amazone regenwoud tot tochten in de bergen van de Andes. Een wat minder bekend hoogtepunt is het maken van een 4x4 reis door de Altiplano hoogvlakte in de Boliviaanse woestijn.

De Altiplano hoogvlakte ligt in het zuidwesten van Bolivia, dicht bij de grens met Chili. De jueweel van dit gebied is Salar de Uyuni, 's werelds grootste zoutvlakte. Het is verbijsterend en enorm uitgestrekt met een verblindende witte zoutvlakte die kilometers ver reikt in alle richtingen.

In drie dagen tijd kun je in het gebied een spectaculaire 4x4 toch maken door het woestijnlandschap. Het is bezaaid is met terracotta zand, rokende vulkanen, stomende geisers, gestolde lava velden en lagunes bezaaid met flamingo's en doet denken aan schilderijen van Salvador Dali.

Als je op Salar de Uyuni staat, voelt het alsof je op een andere planeet staat. Verschillende reisorganisaties bieden begeleide 4x4 tochten met Land Cruisers, chauffeurs en accommodatie aan in eenvoudige hotels gemaakt van zout. De meeste bezoekers beginnen hun reis hierbij in de stoffige stad Uyuni en eindigen in San Pedro de Atacama, net over de grens in Chili. Wil je minder drukte en de kans hebben om de zoutvlakte in de vroege ochtend te zien, dan kun je beter beginnen in Chili en eindigen in Bolivia.

Hoe je het ook aanpakt, het is een avontuurlijke reis door een van de meest unieke landschappen ter wereld!

Top reizen naar Salar de Uyuni

Reisorganisaties met reizen naar Salar de Uyuni

Meer blogs over Salar de Uyuni

Beoordelingen van Bolivia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3