Home
Blog
Bestemmingen
Salar de Uyuni: ongelofelijke zoutvlakte in Bolivia

Salar de Uyuni: ongelofelijke zoutvlakte in Bolivia

1 minuut leestijd
Salar de Uyuni: ongelofelijke zoutvlakte in Bolivia

Je kent ze ongetwijfeld: de foto’s van de enorme zoutvlakte in Bolivia. Salar de Uyuni is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld én de populairste attractie van Bolivia.

De zoutvlakte van Bolivia is kolossaal. Zoveel zout heb je waarschijnlijk niet eerder gezien! Maar Salar de Uyuni is méér dan alleen zout. Je vindt eronder andere ook prachtige lagunes, gigantische cactussen, geisers en flamingo’s.

Geschiedenis

Deze zoutvlakte was tienduizenden jaren geleden onderdeel van een groot meer. Maar het meer droogde op en wat overbleef was een gigantische zoutvlakte. De oorspronkelijk bewoners hebben een leukere verklaring; zij geloven dat de zoutvlakte is ontstaan door een mix van tranen en moedermelk van één van de omliggende bergen na een stukgelopen relatie met een andere berg. 

Salt workers
Salt workers

12.000 vierkante kilometer

Tien miljard zout, verspreid over zo’n 12.000 vierkante kilometer, zoiets heb je nog nooit gezien! Tourtjes zijn makkelijk te boeken en relatief goedkoop. Je kan een dagtrip doen, maar als je kiest voor een tour van een paar dagen ga je verder het gebied in en dat is zeker de moeite waard!

Insta-waardig

Doordat diepte moeilijk te zien is op de foto’s van de zoutvlakte maken veel toeristen grappige foto’s waarbij je speelt met diepte en iemand bijvoorbeeld veel kleiner lijkt dan in werkelijkheid. Een must-do als je Salar de Uyuni bezoekt!

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni

Reistijd

Op reis probeer je meestal regen te vermijden maar regen in Salar de Uyuni is misschien zo slecht nog niet. Als het regent (vooral van december tot april) treedt namelijk het beroemde spiegeleffect op. Extra mooi voor de foto’s! Maar bij teveel regen kunnen de tours soms niet doorgaan. Speel of safe van mei tot oktober: dan heb je strakblauwe luchten en geen regen.

P.S. Benieuwd naar de allergrootste zoutvlakte ter wereld? Die vind je hier

Bolivia
Bolivia

Top reizen naar Salar de Uyuni

Reisorganisaties met reizen naar Salar de Uyuni

Meer blogs over Salar de Uyuni

Beoordelingen van Bolivia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3