Home
Blog
Bestemmingen
Avontuur in Dubai? Ga wakeboarden!

Avontuur in Dubai? Ga wakeboarden!

3 minuten leestijd

Wakeboarden in Dubai: je zal het er misschien niet direct verwachten, maar het kan. En zeer goed zelfs! Wij gingen het wakeboard avontuur aan tijdens ons bezoek aan Dubai.

Bij Dubai denk je al snel aan shopping malls, luxe hotels, sjeiks, bizarre bouwprojecten en wolkenkrabbers. Deze tref je er ook zeker in overvloed aan, maar Dubai heeft toch echt meer te bieden. Zo kun je er uitstekend de Arabische cultuur opsnuiven, mooie kunstwerken bewonderen of van de zon genieten op één van de witte zandstranden.

Voor de avontuurlijke reizigers die graag iets actiefs willen doen is Dubai echter ook een prima  bestemming. Je kunt er skiën in de grootste overdekte skihal van de wereld, duiken, een parachutesprong maken, de woestijn ingaan of… je kunt gaan wakeboarden!

Wakeboarden in Dubai is ideaal

Wakeboarden stond al een tijdje op ons lijstje om eens te proberen. Toch hadden we niet verwacht dat dit in Dubai mogelijk zou zijn, maar daar hadden we het goed mis! Dubai heeft uitstekende condities (vlak water) en prima faciliteiten voor de eerste (of #de) wakeboard sessie van je leven. Op de laatste dag van ons bezoek aan Dubai gingen wij het avontuur aan...

In de moderne Dubai Marina ontmoeten we Amr van Sea Riders. Hij neemt ons mee naar de speedboot die iets verderop klaar ligt. Terwijl we tussen de wolkenkrabbers door langzaam de haven uitvaren bij een heerlijke ochtendzon vertelt Amr ons enthousiast over Sea Riders. Deze organisatie is gespecialiseerd in watersporten en dan met name het wakeboarden. Zo is de speedboot waar we inzitten speciaal voor het wakeboarden gemaakt. De wakeboards zitten handig vast op een rail die over de boot loopt. Daarnaast kan de boot achterin zwaarder of lichter gemaakt worden (door waterkamers te vullen) om zo de hoogte van de golf die de boot veroorzaakt te kunnen controleren. We merken al snel dat we in goede handen zijn bij Sea Riders. Supervriendelijke mensen die weten wat ze doen en dit vooral met heel veel plezier en passie doen! De boot zelf is geschikt voor 2 tot 6 gasten. Wij zijn vandaag met zijn vieren. Naast Amr is er nog “Cow” om de boot te besturen en mee te helpen.

En dan het water in...

Voordat we het weten zijn we de haven uit en enkele minuten later kan de eerste persoon het blauwe water al in. Eerst het drijfvest aan en daarna op de achterkant van de boot met de blote voeten in de bindingen. Dit is vergelijkbaar met het snowboarden. Goed vastmaken en plons! Daarna volgt nog een instructie van enkele minuten. Wat te doen als de boot gaat varen? Hoe moet je gaan staan? En wat als je eenmaal staat? Het wordt allemaal rustig uitgelegd door “Cow”. We bevinden ons wel op zee, voor de kust van Dubai, maar doordat we vlak achter en naast één van de Palmeneilanden varen (hierover in een volgende blogpost meer) hebben we weinig last van golven. Ideaal om het wakeboarden te leren dus!

Éénmaal in het water (heerlijke temperatuur overigens) ben ik wel heel benieuwd hoe het zal gaan. Zou het überhaupt gaan lukken om te staan en een stukje achter de speedboot aan te varen? De boot trekt langzaam op en ik voel de kracht op mijn armen. Ik probeer me klein te maken zoals me even daarvoor verteld is, maar na 1 seconde klap ik voorover en moet ik de “handlebar” (het stokje in je handen met de lijn naar de speedboot) al loslaten. De boot vaart een rondje en nog eens. De tweede keer gaat nog maar net iets beter. Ik krijg nog wat instructies en na nog 3 pogingen lukt het dan écht! Ik sta op het board en ik scheer over het water! Wow, dit is gaaf!

Wakeboard with a view

Als je eenmaal staat is het niet eens zo heel moeilijk om ook te blijven staan. Goed de handlebar vasthouden en genieten maar, want dat is het zeker! Met deze snelheid over het blauwe water varen en dan die indrukwekkende skyline van Dubai op de achtergrond… Super!

Gaat het erg goed, dan kun je ook proberen om bochtjes te maken of zelfs trucjes te doen. Hiervoor gebruik je de ‘hekgolf’. Dat is de golf die door de speedboot wordt gemaakt tijdens het varen. Enkele bochten lukt ons af en toe, maar soms ook niet met een mooie plons als gevolg!

Het wakeboarden blijkt uiteindelijk makkelijker dan we hadden verwacht. Zonder enige ervaring lukt het al om na enkele pogingen op het board te staan. Waar we alleen wel achter zijn gekomen: wakeboarden is enorm vermoeiend! Er komen (vooral bij het wegvaren) veel krachten op je spieren te staan en ook tijdens het varen ben je constant bezig met corrigeren. Alle spieren worden lekker op de proef gesteld zo! Na 15 minuten zul je dan ook echt móeten stoppen, maar wat een adrenalinekick zeg! Een drankje in de zon en kijken hoe je vriend(en) het er vanaf brengen is natuurlijk ook geen straf.

Wakeboarden was voor ons de leukste ervaring in Dubai. Doen dus!

Ga je naar Dubai en wil je dit zelf eens proberen? Neem contact op met Sea Riders.

Adresgegevens
Boten:
Dubai Marina Mall - waterside
m 0555103739
m 0501002018

Kantoor:
Office 314
Diamond Business Center
Arjan, Dubai
PO.Box 128599, Duabi
info@searidersuae.com

Sea Riders is ook te vinden op Facebook en Twitter met regelmatig mooie foto's en video's.

En Amr en "Cow" lieten ons ook nog even zien hoe het écht moet!

Reisorganisaties met reizen naar Dubai

Meer blogs over Dubai

Beoordelingen van Verenigde Arabische Emiraten

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.2
Stranden
8.6
Steden
8.9
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
9