Home
Blog
Algemeen
Outdoor adventure travelblogs uit Nederland

Outdoor adventure travelblogs uit Nederland

op 7 oktober 2014
2 minuten leestijd
Outdoor adventure travelblogs uit Nederland

Reisblogs die écht gericht zijn op actie, avontuur, sport, outdoor en het ondernemen van spannende dingen. Die bestaan! Bekijk hier ons overzicht.

Omdat we zelf erg houden van sport, avontuur en actief zijn in de natuur leek het ons een leuk idee om een lijstje te maken van reisblogs die hier specifiek op focussen. We kenden zelf wel enkele blogs in die hoek, maar waren toch benieuwd of er nog meer waren. We vroegen het op Twitter:

 En we kregen goede tips! Het aantal Nederlandse outdoor en avontuur reisblogs bleek echter niet enorm groot te zijn. Of we missen er een paar..(laat het gerust weten). Maar dat maakt dit lijstje alleen nog maar specialer. Wij blijven deze avontuurlijke travelblogs in ieder geval volgen

We12Travel

We12travel.nl is het avontuurlijke reisblog van Martijn and Antonette. De titel van hun reisblog is “An outdoor adventure blog”. En daar is niks teveel mee gezegd! Hiken, klimmen, kamperen, mountainbiken, kayakken, hardlopen (trailrunning).. ze doen het allemaal. In de ruige natuur op de meest gave bestemmingen wel te verstaan. Prachtige verhalen en foto’s zijn er te vinden van Argentinië, IJsland, Alaska, Nieuw-Zeeland en nog veel meer. Aanrader!

Travel around with me

Op Travel around with me deelt Henriëtte Bokslag al haar reiservaringen en reistips. En daar zitten veel actieve en avontuurlijke ervaringen bij! Bekijk de rubrieken “Fun & adventures” en “Try before you die” maar eens. Van Flyboarding in Curaçao (bucketlist hoor!) tot bobsleeën in Zwitserland…Like!

Henk's Life & Adventure Journal

Op Henk's Life & Adventure Journal volg je de avonturen van Henk van Dillen. Henk verzint leuke dingen om zijn eigen avontuur te creëren. Zo liep hij met een vriend langs de gehele westkust van Nederland en is hij met zijn vriendin 2 weken op een tandem richting Frankrijk gefietst. Maar zijn nieuwste plan wordt écht een groot avontuur: fietsen van Rotterdam naar Singapore! Vertrekdatum: maandag 2 februari. Wij zijn erg benieuwd. Succes Henk!

Lone Drifters

Lone Drifters is een Nederlandse reisblog van Evelyn en Luciano. Via Lone Drifters helpen zij andere avontuurlijke reizigers met het plannen van hun reis. Of je nou gaat kamperen, roadtrippen, backpacken of op wereldreis gaat. Verder staat de website bomvol handige tips voor activiteiten (op reis): van wandelen tot snowboarden, mountainbiken en boulderen. Ze hebben inmiddels meer van andere continenten gezien dan van Europa, maar proberen nu ook veel meer dichtbij huis te reizen op zoek naar avontuurlijke bestemmingen. Zo zaten ze onlangs nog in een cabin in het Drentse bos.

Tot zover ons lijstje met avontuurlijke en actieve travelbloggers. Ben of ken jij nog een avonturier die hier bij hoort? Laat even een reactie achter.

Meer blogs