Home
Blog
Algemeen
De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld

De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld

op 23 maart 2015
2 minuten leestijd
De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld

Sommige wegen worden nauwelijks gebruikt voor een reden: ze hebben angstaanjagende hellingen, onvoorspelbare modderstromen of een compleet gebrek aan een verharde bestrating. Toch zijn er nog steeds mensen die er overheen rijden. Bekijk hier 7 van 's werelds meest gevaarlijke wegen.

1. National Road 5, Madagaskar

National Road 5 loopt van noord naar zuid tussen de steden Maroantsetra en Soanierana-Ivongo aan de oostkust van het Afrikaanse land Madagaskar, en wordt door lokals wel "De slechtste weg ter wereld" genoemd. Met secties van zand, stevige stenen en zelfs versleten bruggen, doe je er bijna 24 uur over om 200 kilometer te rijden. Vooral tijdens het regenseizoen is de weg verradelijk en bijna onneembaar. Wat je er wel voor terugkrijgt is een geweldig uitzicht langs de witte stranden langs de kust over de Indische Oceaan.

2. Rohtang Pass, India

Rohtang betekent letterlijk 'stapel lijken' een naam die te danken is aan de dodelijke modderstromen die vaak over deze weg op 4.000 meter hoogte stromen, in de oostelijke Himalayam. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het algemene onvoorspelbare weer, met inbegrip van sneeuwstormen en lawines.

3. Transfagarasan weg, Roemenië

Onder autoliefhebbers is deze weg bekend vanwege de 90 kilometer aan haarspeldbochten en dramatische afdalingen. Door de crew van Top Gear werd het zelfs bestempeld als 'De beste weg ter wereld', maar minder ervaren chauffeurs zullen er minder bekend mee zijn. Het is de tweede hoogste weg van Roemenië, en werd gebouwd als een militaire route in geval van een invasie in de jaren '70. De weg verbindt de twee hoogste bergen in de Zuidelijke Karpaten, Moldoveanu en Negoiu, en stijgt totaal zo'n 2,034 meter.

4. Eyre Highway, Australië

Bestuurders worden hier gewaarschuwd dat deze meer dan 1.100 kilometer lange weg in het zuiden van Australië vlak en saai is, maar eigenlijk ook vol avontuur zit. Als je tenminste van dieren houdt, want je kunt hier kangoeroes, emoes en soms zelfs kamelen zien. Vooral tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de meeste wilde dieren de weg oversteken is gevaarlijk, maar tijdens deze uren zul je wel beloond worden met de helderste sterrenhemel die je ooit hebt gezien.

5. Prithvi Highway, Nepal

Deze weg loopt 174 kilometer lang van Kathmandu naar Pokhara en passeert daarbij diverse bezienswaardigheden zoals Annapurna, de 10e-hoogste piek in de wereld. Dit gebied is een beschermd gebied en beschikt over spectaculaire uitzichten. Maar naast prachtige uitzichten op de Himalaya, zie je ook diverse voertuigen die hier naar beneden zijn gestort. Toch is deze weg wel de moeite waard, want he passeert ook een van de belangrijke religieuze plaatsen in het land, de heilige Manakamana Tempel.

6. Kolyma Highway, Siberië

Locals noemen deze snelweg de M56, of 'Trassa', simpelweg 'de route', omdat het de enige weg is door deze desolate, bevroren regio in Oost-Siberië. Een andere bijnaam is 'De weg van de botten', vanwege haar tragische geschiedenis. Het werd door honderdduizenden politieke gevangenen aangelegd onder het regime van Stalin tussen de jaren '30 en '50. Velen werden daarbij doodgeschoten, omdat ze niet hard genoeg werkten, en een andere killer waren de lage temperaturen tot wel -70 ° C. Veel van de doden werden begraven onder de fundering van de weg.

7. Guoliang Tunnel, China

Tientallen jaren was het kleine klif dorpje Guoliang, gelegen in het Taihang gebergte in het oosten van China, alleen te bereiken door de berg te voet te beklimmen. Nadat de regering weigerde om een weg er naar toe aan te leggen, besloten de inwoners het heft in eigen handen te nemen. Van 1972 tot 1977 gebruikten ze explosieven en schoppen om hun eigen 1,2 kilometer lange tunnel te graven, waarbij sommigen omkwamen. Maar de route was niet alleen gevaarlijk om te bouwen, de route is ook gevaarlijk om te rijden. Op de top van de klif is de weg slechts 4 meter breed en de tunnel zelf kan bijzonder verraderlijk zijn nadat het heeft geregend.

Meer blogs