Home
Blog
Algemeen
How to: Maak van je auto een rondreis camper

How to: Maak van je auto een rondreis camper

op 29 mei 2014
1 minuut leestijd

Rondreizen met een eigen camper is één van de leukste manieren om een land te ontdekken. Je bent helemaal vrij om te gaan en staan waar je wil. Overnachten doe je in je eigen rijdende huisje.

Rondreizen met een eigen camper is één van de leukste manieren om een land te ontdekken. Je bent helemaal vrij om te gaan en staan waar je wil. Overnachten doe je in je eigen rijdende huisje en daarmee bespaar je op dure hotelovernachtingen. Maar wat als je zelf geen camper hebt? Dan maak je van je auto een camper! Dit deden ook Annie en Kevin uit Tuscaloosa, Alabama in de Verenigde Staten. Zij bouwden hun Honda CR-V zo om, dat ze er in konden slapen en reisden in 3 maanden tijd door 31 staten en legden er bijna 25.000 kilometer mee af.

Het ombouwen van de auto tot een camper was een redelijk eenvoudig proces. Eerst werd de achterbank uit de auto gehaald, waarna er een 'tafel' van hout werd geplaatst waarop geslapen kon worden. Onder dit platform blijft een hoop opslagruimte over, wat natuurlijk handig is voor bagage en andere spullen als je een lange roadtrip gaat maken. Wil je je eigen auto ombouwen tot camper voor het maken van een lange rondreis, maar mis je bepaalde onderdelen, dan kun je deze bijvoorbeeld bestellen via deze link.

Het grote voordeel van reizen in je eigen camper is de vrijheid die je hebt, want je kunt vrijwel overal overnachten. Denk aan campings, benzine-stations, rustplaatsen of parkeerplaatsen. Reis je samen met iemand, houd er dan wel rekening mee dat je boven op elkaars lip zit, dus zorg er voor dat jullie elkaar goed mogen! Verder kan het handig zijn om een klamboe en zaklamp bij je te hebben, en zorg altijd dat je voldoende water bij je hebt.

 

Meer blogs