Home
Blog
Rusland blogs

Reisinspiratie

28 blogs over Rondreizen in Rusland
· Suzanne van Duijn
Een citytrip Moskou: deze 12 bezienswaardigheden móet je zien
Aan Moskou denk je misschien niet direct voor een stedentrip in Europa. Daar komt nu verandering in, want deze twaalf hotspots overtreffen al je verwachtingen.
· Suzanne van Duijn
Top 25 dingen om te doen bij een stedentrip Sint-Petersburg
Sint-Petersburg is pracht en praal ten top. Deze 25 do’s heb je sowieso af te vinken tijdens een citytrip naar deze bijzondere stad.
· Suzanne van Duijn
De 20 mooiste bezienswaardigheden van Rusland
Rusland niet bruisend en mooi? Think again! Wij vertellen je welke 20 mooie bezienswaardigheden jouw trip naar Rusland onvergetelijk maken.
· Suzanne van Duijn
Djoser geeft tips: overwinteren doe je hier!
Reisorganisatie Djoser tipt de vetste reizen voor komend seizoen én waar je meer informatie over de tofste bestemmingen kunt vinden.
· Redactie
Met de trein van Londen naar New York?
De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.
· Redactie
Tempel van alle Religies in Rusland
In Rusland staat een bijzondere tempel die de religieuze architectuur van de grote religies van de wereld vertegenwoordigd: De Tempel van alle Religies.
· Redactie
De Sail Rock in Rusland
Aan de oever van de Zwarte Zee ligt bij het Russische plaatsje Krasnodar Krai een natuurlijke zandstenen monoliet genaamd Sail Rock, die wel een heel aparte vorm heeft.
· Redactie
Rondreis langs culturele geneugten des levens
Op reis probeer je natuurlijk ook de lokale (sterke) drank. Wij zetten een aantal sterke lokale dranken op een rij!
· Redactie
Bijzondere begraafplaats in Dargavs (Rusland)
Aan de rand van het dorp Dargavs, in de republiek Noord-Ossetië-Alania, in Rusland, ligt een bijzondere oude begraafplaats of necropolis.
· Redactie
Een droom wordt werkelijkheid: de Trans-Siberische tour 2014
Wie kent de Trans-Siberië Express niet? Deze luxetrein over de illustere Transsiberische spoorlijn is meer dan alleen een verplaatsing van A naar B. De meer dan 100 jaar oude route gaat langs eeuwenoude bezienswaardigheden, uiteenlopende landschappen en interessante culturen.
· Redactie
VIDEO: time lapse Moskou
De Russische hoofdstad Moskou is een fascinerende mix van rijk en arm, oud en nieuw, duur en goedkoop, smaakvol en kitsch. Een mega-etalage van de nieuwe Russische elite, maar ook een thuis voor miljoenen 'gewone' Russen. Check deze fantástische beelden van een wereldstad.
· Redactie
‘Russen irritantste toeristen’
Russen zijn volgers Europese vakantiegangers de meest irritante toeristen. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door reviewsite Zoover.
· Redactie
Álle grootmeesters bij elkaar? In St. Petersburg!
Ok. In Amsterdam hebben we sinds enige tijd ook een Hermitage. Maar de enige échte Hermitage is die in Sint Petersburg, een vast onderdeel van zo’n beetje iedere Rusland-rondreis. Het is de beroemdste attractie van de stad en een van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld.
· Redactie
SRC viert het Ruslandjaar
Nederland en Rusland vieren in 2013 het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Dit jaar wordt gevierd dat er 400 jaar betrekkingen zijn tussen beide landen. Tal van Nederlandse musea, culturele instellingen en (lokale) overheden besteden met tentoonstellingen, evenementen en andere activiteiten aandacht aan het Ruslandjaar.
· Redactie
Ontdek de historie van Sint-Petersburg
Rusland kent een rijke historie en dat is in diverse steden nog goed te zien. In de prachtige stad Sint-Petersburg loop je waar je ook gaat tegen restanten van een machtig verleden aan. Voor een interessante stedentrip is Sint-Petersburg dan ook een prima keuze.
· Redactie
Nieuwe Moskou Pas biedt korting en gemak
De Russische hoofdstad Moskou is een mooie bestemming voor een culturele stedentrip. Sinds een paar dagen is het bovendien mogelijk om een pas aan te schaffen waarmee je al het goede van Moskou op het gebied van musea, excursies en culinaire hoogstandjes, nog beter kunt ontdekken. 
· Redactie
Russische vliegtuigen alcoholarm
Dat Russen goed kunnen drinken is wel bekend en dat sommige Russen niet altijd even goed tegen al dat drinken kunnen, is ook geen geheim. Dronken mensen in het vliegtuig geven vaak veel overlast en dat geldt dus ook voor dronken Russen, daar heeft nu zelfs de Russische regering het helemaal mee gehad.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Opstandingskerk St. Petersburg
Deze foto van de dag is van de Opstandingskerk in St. Petersburg. Echt een typisch Russische aanblik met de koepeltjes en mozaieken. Deze kerk is gebaseerd op de beroemde Basiliuskathedraal aan het Rode Plein in Moskou. Dit is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in St. Petersburg!
· Redactie
Nieuwe bestemmingen Icelandair
De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair biedt vanaf volgend jaar drie nieuwe bestemmingen aan, namelijk Zürich in Zwitserland, het Russische Sint Petersburg en Anchorage, dat gelegen is in Alaska. Icelandair biedt bovendien aan alle passagiers kosteloos de mogelijkheid om een tussenstop te maken in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Archief

>