Home
Blog
December 2014

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in december 2014
· Redactie
Januari is de goedkoopste maand om te vliegen
Het nieuwe jaar staat voor de deur, en daarmee ook de goedkoopste maand van het jaar om te vliegen, want meestal betaal je het minst voor een vlucht in januari.
· Redactie
De top 5 routes voor een roadtrip door Noorwegen
Als er één Europese bestemming is waar we graag een roadtrip doorheen zouden maken, dan is het wel Noorwegen. Met prachtige ouden burchten, de mooiste fjorden en slaperige vissersdorpjes is dit een geweldige bestemming, die ook nog eens beschikt over schitterende wegen. Noorwegen kent zelfs 18 nationale toeristische routes om te verkennen. De mooiste vijf routes (en hun bezienswaardigheden), die je zeker niet mag missen, hebben we op een rij gezet.
· Redactie
15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen
Onze aarde beschikt over enkele zeer kleurrijke landschappen, die al dan niet met behulp van de mens zijn ontstaan. En hoewel sommige moeilijk te bereiken zijn, zijn ze allemaal de moeite waard om te bekijken. Zie hieronder 15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen!
· Redactie
VIDEO: IJsland en Noorwegen in het klein
IJsland en Noorwegen hebben misschien wel de mooiste landschappen van Europa en hier zijn al tal van mooie time-lapse video's van gemaakt. De Nederlandse ontwerper en videomaker Martijn Doolaard bracht de schoonheid van deze landen op een andere manier in beeld.
· Redactie
Paradijs in Brazilië: Fernando Do Noronha
Onze aarde heeft nog steeds paradijselijke die nog ongerept zijn. Fernando do Noronha, een reeks van eilanden 350 kilometer voor de kust van Brazilië is zo'n plek.
· Redactie
Oymyakon, 's werelds koudste dorp
Helaas hebben we dit jaar geen witte Kerst in Nederland, maar het Siberische dorp Oymyakon zou hier maar wat graag mee ruilen. Met een gemiddelde januaritemperatuur van -52°C is dit de koudste permanent bewoonde plaats ter wereld.
· Redactie
Ultiem paradijs: De Cocoseilanden
Dit is een bestemming waar wij volgend jaar graag naartoe zouden willen gaan: De Cocoseilanden. Deze bestaan uit zijn twee atollen ten zuidwesten van Java in de Indische Oceaan, halverwege tussen Australië en Sri Lanka.
· Redactie
VIDEO: Het Amsterdam Light Festival in een Timelapse
De in Londen gevestigde fotograaf Jack Fisher reisde afgelopen maand op uitnodiging naar Nederland om het Amsterdam Light Festival vast te leggen in een hyperlapse.
· Redactie
5 redenen om Zambia te bezoeken
Als je de reisgidsen er op na slaat, dan wordt geheel Zambia te vaak gereduceerd tot niet veel meer dan de Victoria Falls. Hoe spectaculair deze watervallen ook zijn, het doet onrecht aan de rest van dit geweldige en raadselachtige land. Van ongerepte nationale parken, gigantische meren en de mooiste lodges tot een rijk cultureel erfgoed met ongelooflijk gastvrije mensen, Zambia heeft bezoekers enorm veel te bieden. We hebben de vijf hoogtepunten op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: Sri Lanka gefilmd met een smartphone
Sri Lanka is een bijzondere eilandstaat in de Indische Oceaan die door Vimeo gebruiker warmeye op een fraaie wijze werd vastgelegd met en smartphone camera.
· Redactie
Kiribati, 's werelds minst bezochte land
Bij het zien van de foto's is het moeilijk te geloven dat Kiribati 's werelds minst bezochte land is. Toch bezochten vorig jaar slechts 6.000 mensen dit land.
· Redactie
Handige gadget voor in het vliegtuig: de Soarigami
In slaap vallen in het vliegtuig is al bijna onmogelijk en het wordt alleen maar erger als je de strijd aan moet gaan om je elleboog op de armleuning te krijgen. De Soarigami app biedt hiervoor uitkomst!
· Redactie
De Grotten van Longmen in China
De Grotten van Longmen zijn een reeks van boeddhistische grot tempels die zijn uitgehouwen uit de rotsen langs de oevers van de Yí-rivier, ten zuiden van de stad Luoyang in de provincie Henan, in China.
· Redactie
Kunstenaar loopt uren in de sneeuw om sneeuwkunst te maken
Een professionele kunstenares loopt uren door de sneeuw om bijzondere sneeuwkunst te maken en deze vanaf in de lucht te fotograferen.
· Redactie
Rokende vulkanen en uitgestrekte koffieplantages
Reizen van Yogyakarta naar het oosten van Java? Reisorganisatie Riksja Travel geeft inspiratie en tips voor deze schitterende route door Indonesië.
· Redactie
Djoser beste reisorganisatie 2014
Bij de jaarlijkse Star Alliance Trade Awards is reisorganisatie Djoser dit jaar uitgeroepen tot de Beste Touroperator 2014.
· Redactie
4 Werelderfgoederen in en rondom Marrakech
Eeuwenlang is de Marokkaanse stad Marrakech doordrenkt met een verscheidenheid aan culturen, talen en beschavingen, die de stad en zijn omgeving een rijke geschiendenis hebben gegeven. Van Europese en tradtionele Marokkaanse invloeden in Mazagan, tot kronkelende paden in Essaouira, hieronder hebben we vier werelderfgoederen voor je op een rij gezet in en rondom Marrakech.
· Redactie
VIDEO: Hikers lopen over glashelder bevroren meer in Slowakije
Wat doe je als je een glasheldere bevroren meer in de bergen van Slowakije tegenkomt? Er overheen lopen natuurlijk!
· Redactie
Pearl-Qatar, een luxe kunstmatig eiland
In Doha, Qatar, wordt een luxe wooncomplex ontwikkeld op een kunstmatig eiland voor de kust van Doha's West Bay: Pearl-Qatar.

Archief